Uveliko poznata francuska modna scena dobila je novo ime koje je tu da ostane – Marine Serre. Ova mlada modna kreatorka pravo je osveženje na kultnoj modnoj sceni Pariza i definitivno neko ko će pomeriti modu za još jedan korak dalje.

Na dan kada je saznala da je primljena na studije u La Cambre školu za modni dizajn u Briselu, Marine je doživela saobraćajnu nesreću. Do tada mlada i aktivna teniserka, bila je primorana da uzme godinu pauze da se oporavi i u tom periodu je shvatila šta želi i promenila prioritete u svom životu. “Bilo je zaista teško”, kaže, “ali možda sam baš zbog nemogućnosti da se bavim sportom definitivno svu svoju energiju posvetila odevanju i tkaninama”.

2017. godine bila je najmlađa dobitnica LVMH modne nagrade, koju su pre nje dobila neka od najvećih imena u modnom dizajnu, kao što su Karl Lagerfeld ili Phoebe Philo. Pritom, u trenutku dobijanja nagrade, Marine još uvek nije ni predstavila svoju prvu kolekciju, jer je bila full-time zaposlena u timu brenda Balenciaga. Nakon nagrade, Marine odlučuje da svu svoju energiju uloži u kreiranje sopstvenog brenda, i na Pariskoj nedelji mode 2018. godine izlaže svoju prvu kolekciju za sezonu Jesen/Zima pod imenom Manic Soul Machine.

Ubrzo nakon prve kolekcije, njene ekscentrične i playfull modele primetili su ne samo modni dizajneri, kritičari i modni editori, već i celebrity lica kao što su Cate Blanchett, ali i Dua Lipa i Kylie Jenner. Sama Marine na komentare o svojoj iznenadnoj popularnosti sa osmehom kaže “Nikada ne mislim mnogo o svemu ovome. Kada se osećam dobro, radim. Stvari mi jednostavno nadolaze i ja ne mogu da ih odbijem”.

View this post on Instagram

the other night 🖤

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Comments