Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

Zahvaljujući odličnoj saradnji Belgrade Fashion Week-a i Fashion Scout organizacije, koja predstavlja jednu od najvažnijih modnih organizacija za plasiranje savremenih modnih doizajnera u Londonu, Marko Mitanovski će imati priliku da predstavi svoj rad tokom London Fashion Week-a

Ovo nije Markova prva revija u Londonu, jer je još 2009. godine bio jedan od četiri vodeća mlada dizajnera odabrana da predstave svoj rad u okviru – One to Watch programa. Još tada je svojim sjajnim konstrukcijama, koje obiluju detaljima i preciznom geometrijom, Marko pobudio ogromno interesovanje modne publike, te su se njegovi odevni komadi pojavili na stranicama vodećih međunarodnih štampanih izdanja modnih časopisa kao što su “Dazed”, “Elle”, “Grazie”, kao i elektronskog izdanja časopisa “Vogue” (www.vogue.co.uk).

Ove sezone Marko predstavlja svoju kolekciju za jesen-zimu 2015/16. i ostaje dosledan avangardnoj eleganciji kao svom zaštitom znaku, koju je oživeo u koži i lateksu. Modna publika će u novoj kolekciji imati prilike da uoči i Markovu zaokupljenost spoljnim svetom koji je poslužio kao podsticaj za stvaranje jedne istinski revolucionarne modne priče. Markova nova kolekcija upotpunjena je čarobnim modnim dodacima sa posebno dizajniranim nakitom, ali i saradnjom sa vajarom koji je kostimima udahnuo gotovo arheološku preciznost.

Markove promišljene i upečatljive kreacije su nadahnute prirodom, pticama i skeletima reptila. Međutim, kada se malo podrobnije analiziraju, uočava se snažan uticaj arhitekture i istorijskih kostima renesanse i viktorijanske ere, što ukazuje na njegov neiscrpan stvaralački potencijal i opsežno znanje koje primenjuje kada se bavi temama koje ne pripadaju svetu mode.

Njegove odevne predmete izvanrednog dizajna nose čuvene zvezde poput Lejdi Gage, Sofi Elis-Bekstor, Palome Fejt i Stiva Strejndža.

Ova kolekcija će ekskluzivno biti predstavljena i kod nas tokom Beogradske nedelje mode u aprilu mesecu.

marko mitanovski na london fashion weeku 1 Marko Mitanovski na London Fashion Week u!

Editors choice