Da li će tvoje trepavice biti gušće, duže, uvijene, bez grudvica i da li će se maskara koju si kupila zadržati celu noć? Da li je sve to istina ili samo marketinški trik? U najviše slučajeva ćeš istinu saznati kada je isprobaš. Maskara otvara oči i ulepšava ceo izgled. Da li si spremna da potrošiš dosta novca ili si našla odgovarajuću? Ovde vam predstavljamo nekoliko vrsta maskara.

Za duže trepavice

Ovakve maskare izdužuju trepavice tako što se u njenom sastavu nalazi sastojak koji “nadograđuje” trepavice na samim krajevima. Obično svaka maskara izdužuje trepavice, a ovakav tip maskare koriste devojke koje imaju guste, ali ne toliko vidljive, ili sasvim svetle, trepavice.

1. Duga ke trepavice otvaraju oko Maskara po vašem ukusu

Dugačke trepavice otvaraju oko

Za volumen trepavica

Koriste je one devojke koje imaju duge trepavice, ali ne i guste. U sastavu ove maskare nalazi se vosak koji svaku trepavicu čini gušćom. Takođe je bitan faktor koliko maskare naneseš.

2. Volumen na trepavicama za mistican izgled Maskara po vašem ukusu

Volumen na trepavicama za mističan izgled

Vodootporna maskara

Kao što ime kaže, ovo je tip maskare koja ostaje na trepavicama u dodiru sa vodom. U sastavu se nalazi sintetički polimer koji svaku trepavicu “zaledi” i napravi barijeru između vode i trepavice. Ovakve maskare ne traju dugo, a i cena nije najbolji pokazatelj kvaliteta. Skida se sa očiju malo teže – uljem za skidanje šminke.

3. Najbolji izbor za leto Maskara po vašem ukusu

Najbolji izbor za leto

Antialergijska maskara

Maskara za osetljive oči. Uglavnom je miris taj koji smeta očima, tako da on nije sastojak u ovoj maskari. Najbolje je prvo testirati na način kao što se testira farba za kosu – iza ušiju. Ukoliko je sve u redu i posle nekog vremena, maskaru možete naneti na trepavice.

4. Antialergijska maskare za osetljive oci Maskara po vašem ukusu

Antialergijska maskara za osetljive oči

Providne maskare

One su napravljene za one devojke čije su trepavice slabe i oštećene. Sadrže vitamin B, koji predstavlja podlogu. Ova maskara ne čini čuda. Nažalost. Njom možete izvući dužinu, ali ne i volumen trepavica.

5. Maskare za prirodan izgled Maskara po vašem ukusu

Maskare za prirodan izgled


Tamara Jovanović voli Njujork, citate i ljude bez predrasuda sa dobrim manirima. Hedonista. Autorka je bloga Fashion is black. Vodi se citatom: “Style is an expression of individualism mixed with charisma”.

 

Comments