Znaš onaj lančić koji ti omogućava da naočare za sunce nosiš oko vrata umesto u kosi? E pa, taj lančić je dobio novu namenu – umesto naočara, sada oko vrata čuva naše zaštitne maske za lice!

Da se razumemo, zaštitne maske su nešto bez čega ovih dana ne izlazimo iz kuće i apsolutno su obavezne, a sama činjenica da je nešto #must bila je dovoljna da se na ovo moranje počne gledati na malo drugačiji način – kao na aksesoar. Da, zaštitne maske su danas pre svega aksesoar iako se iza njih krije nešto mnogo krupnije i važnije, a razlog za to je… pa… ili profit ili prosto potreba da ozbiljnu situaciju učinimo malo manje ozbiljnom, čisto toliko da se ne bismo plašili i stvarali paniku.

Bilo kako bilo, maske nose svi, a oni kojima je stalo do toga da im ovaj detalj ne narušava stajling, pronašli su način kako da ga učine više #fashion. Malo drugačiji modeli, raznovrsniji materijali i dezeni čine maske za lice zabavnim za nošenje i lakim za uklapanje u svakodnevne autfite, a uz detalj u vidu lančića koji nas podseća na komad nakita koji bismo i regularno nosili, cela priča je podignuta na viši nivo.

Ukoliko obratimo pažnju na komentare, videćemo da su mnogi oduševljeni kako idejom, tako i dizajnom, što samo potvrđuje činjenicu da su ljudi izgleda rešili da budu odgovorni, ali na malo stilizovaniji način. Pa, ruku na srce, šta može da krene po zlu?

Lančić za maske takođe može da izgleda najrazličitije moguće, u skladu sa onim što ti voliš, u skladu sa tvojim stilom, ali i vodećim trendovima. Tu pre svega mislimo na gold chain (sigurno već imaš makar jednu takvu ogrlicu), ali i nisku bisera ili raznobojnih perlica, onako u letnjem maniru. Naravno, možeš imati i više lančića koje ćeš menjati u skladu sa onim što nosiš, ali i u skladu sa samom maskom. Još jedan način da istakneš svoj stil? O da!

Kad malo bolje razmislimo, možda ideja stvarno i nije tako loša – zašto ne bismo izvukli najbolje iz trenutne situacije i učinili ovu obavezu manje sumornom? Neki su već pronašli način, a na nama je da ga sledimo – ili ipak ne.

Naslovna fotografija: instagram.com/ladygreyjewelry

Ivana

Comments