Složićete se da, kada se prvi put susrećemo i upoznajemo sa nekim, pažnju prvo obratimo na njegovo ili njeno lice. Primetimo svaku vrlinu, ali i svaku manu, bubuljicu, ožiljak, pa i lep izgled kože, oči, usne. Naravno, primetimo i ako neko ima problematičnu kožu. Međutim, ono što je mnogo bitnije od toga da li će neko primetiti izgled naše kože upravo je naš odnos prema njoj. Jednostavno, ne bi trebalo sebi da dozvolimo da se zapustimo i ne obraćamo pažnju na kožu lica, naročito ako je ona previše masna. Osim što ne izgleda lepo, masna koža može prouzrokovati i brojne neprijatne posledice, koje će pre ili kasnije početi da vam smetaju. Ukoliko i vi imate previše masnu kožu, otkrivamo vam nekoliko maski za lice koje možete same napraviti, a koje će vam definitivno pomoći da se “rešite” masne kože.

Maska sa krastavcem i glinom

Reč je o maski za lice koja se potpuno jednostavno pravi, a sastojke koji je čine imate u svojoj kući. Idealna je za masnu, ali i kombinovani tip kože, dok su rezultati koji se njome postižu zaista neverovatni. Šta vam je potrebno od sastojaka? Jedna kašika soka od krastavca, jedno belance, nekoliko kapi soka od limuna i pola kašičice gline. Kada pomešate sve ove sastojke i sjedinite ih, nanesite smesu na lice i pustite da ona odstoji 10-20 minuta, a potom je isperite. Verujte nam na reč, već prilikom prvog korišćenja primetićete rezultate.

maske za lice za devojke koje imaju previse masnu kozu 1 Maske za lice za devojke koje imaju PREVIŠE masnu kožu

Maska za lice od banane

Najbolja stvar kod ove maske je ta što ona uklanja svu masnoću sa vaše kože, a da je pritom ne isušuje. Još bolje je to što sve sastojke koji čine ovu masku sigurno imate u svojoj kuhinji. Potrebni su vam jedna banana, jedna kašika meda i nekoliko kapljica limunovog soka. Da biste napravili ovu masku, najpre bananu dobro izgnječite, a potom je pomešajte sa medom. Dodajte nekoliko kapljica limunovog soka i mešajte smesu sve dok se ne sjedini. Kada je napravite, masku nanesite na lice i pustite da odstoji 15 minuta. Nakon toga je samo operite vodom i više ne morate da brinete.

Comments