Nakon duge zime i jakog vetra vašoj kosi je sigurno potrebna dodatna nega da bi za predstojeće prolećne dane izgledala zdravije i sjajnije. Takođe i usled stalnog feniranja vrelim vazduhom krajevi ispucaju i isuše se, tako da ni to ne izgleda naročito privlačno na prolećnom suncu.

Ono što će svakako vašu kosu učiniti zdravijom jesu hranljive maske za kosu. Ovog puta pažnju ćemo usmeriti na one domaće, koje možete napraviti kod kuće i sigurni ste da su od 100% prirodnih sastojaka koji samo hrane vašu kosu.

Za početak dobro iščitajte koja namirnica čemu služi pa pronađite rešenje za svoj problem. Sigurni smo da neke od ovih proizvoda već imate u kuhinji, ali ako i nemate, biće lako da ih nabavite u obližnjem marketu. Nekada skupi kozmetički proizvodi mogu da se zamene prirodnim maskama, a svakako ćete i uštedeti novac.

Kosa Maske za ZDRAVU i SJAJNU kosu

Banane za zdravu kosu

Zbog visokog procenta kalijuma, banane vam mogu pomoći da vratite zdravlje i prirodnu elastičnost kose. Uzmite jednu bananu, zgnječite je i takvu nanesite na kosu od korena do vrhova. Ako imate dužu ili gušću kosu, uzmite više banana da prekrijete čitavu površinu. Ostavite da deluje oko 15 minuta, a zatim kosu uobičajeno operite. Banane će pomoći suvoj i oštećenoj kosi da vrati prirodni sjaj.

Comments