Ako se osvrnem na svoj dosadašnji staž samouke amaterke-šminkerke koja godinama ima samo jednu mušteriju, tj. sebe, trošila sam i trošila i trošila… i trošila dosta novca na razne preparate, manje i više skupe, kako bih udovoljila svojoj koži. Svakog dana bar deset različitih proizvoda pre nego što izađem iz kuće.

Iako su lepo upakovani i etiketirani, za mnoge od njih se ne zna kako zapravo utiču na organizam, jer mnoge kompanije uspešno izbegavaju detaljne provere.

Spanish Olive Oil Maslinovo ulje: Skidanje šminke na prirodan način

Masilinovo ulje kao prirodni preparat

Zato sam u poslednje vreme pokušala da krenem drugim putem. Nakon što sam se nekoliko puta uverila u to da mi organska i prirodna kozmetika prija, ako ništa drugo, onda zato što se osećam bolje, jer znam da sam smanjila količinu hemikalija koje moje pore upiju, odlučila sam da pokušam da i sama unesem neke promene u dnevni ritual ulepšavanja.

Odlični rezultati koje maslinovo ulje daje, uveli su ga na velika vrata u kozmetičku industriju, ali ako mogu oni, možemo i mi. Samo ga sipajte u bočicu istrošenog losiona ili mleka za telo koju ste prethodno očistili, stavite na malo vate i njime skinite šminku sa očiju. Kap-dve iskoristite da nežno utrljate ispod očiju i tako hidrirate kožu. Vitamini A i E, dezoksidanti i prirodne masti koje sadrži maslinovo ulje lek su za kožu, sprečavaju starenje i održavaju je elastičnom, pa ga možete iskoristi za negu stopala, laktova, ili bilo kog dela kože koji vam deluje isušeno.

Inspirisani ovom idejom, možda ćete početi češće da ga koristite i u ishrani, jer je odlično i za srce.

Izvor fotografija: blog.fairwaymarket.com allfromspain.com


Vesna Marić

Comments