Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Ne tako davno, u komšiluku je živela neobično-obična devojka. Utočište od ustaljene svakodnevice života bila su slatka maštanja od kojih su joj se usne same razvlačile u široki osmeh. Čeznula je o gospodinu Pravom. Nikada nije razmišljala o tome kako on izgleda. U trenucima sanjarenja na javi, on je uvek bio taj koji je nasmeje, i od kog joj srce ubrza. Od malena je ova neobično-obična devojka bila sigurna da će doživeti romansu kakvu viđamo na bioskopskom platnu.

SLIKA 15 Mašta može svašta

Lepše je u paru

Mada, malčice je drugačije u praksi! Šta god da je posredi, dovelo je do toga da je u današnje vreme ljubav banalizovana i srozana na najniže moguće grane od kada je sveta i veka. Da li smo sami doprineli ovakvom spletu događaja pa više nismo u stanju da verujemo da uopšte možemo doživeti i živeti bajku?

Budimo zadovoljni sobom – koliko god ova fraza zvučala izlizano, zapravo je prvi stepenik ka otelotvorenju svih naših želja. Potrebno je osloboditi se svega što nas je, ili nas još uvek, sprečava da guramo ka cilju. Kada uspemo da pomirimo našu spoljašnjost sa našom unutrašnjošću, dobićemo sklad koji zaslužuje divljenje i osvajanje. Ljubavna sreća je dostižna, a u svakom od nas leži ključ stvaranja sopstvene.

Budimo realni – drugi stepenik na putu emotivnog zadovoljstva. Usko je povezan sa prethodnim. Samo prava princeza može da očekuje i pravog princa! A da se ne lažemo, venama većine nas ne teče plava krv. Zato, koliko god priželjkivali princa na belom konju ili uspavanu lepoticu, veća je verovatnoća da ćemo na kraju ipak završiti duboko razočarani samo sa konjem ili vešticom. Da bi ovo predupredili, skinimo ružičaste naočari i pogledajmo sebe i svet oko sebe u pravim bojama. Zaobiđimo idealizovanje, prestanimo biti džangrizavi, spustitimo se sa oblaka. Srodna duša možda neće imati oblik mistera ili misice, ali biće upravo to – srodna duša!

Da, možda, ne – vaš tip je plavuša, brineta, visok, mišićav, knjiški moljac, pametnica, domino dama, itd. Ma daj! Prekinite sa ovakvim kategorizacijama zato što ćete silno vreme provesti u pokušajima sa pogrešnim ljudima. Retki su srećnici kojima se sve kockice sklope i dobiju baš sve ono što su oduvek hteli. Proširimo vidike i možda nam baš ispred nosa čuči prilika koju smo čekali mnogo godina.

SLIKA 25 Mašta može svašta

Malo je viši od mene, ali ne smeta mi to!

Imam devojku/dečka – lepo je to, svi tome težimo, ali nije poenta u tome. Emotivna veza između dvoje ljudi je mnogo više od titule devojke ili dečka i držanja za ruke. Potrebno je biti povezan sa drugom osobom na jednom višem i kompleksnijem nivou, koji podrazumeva isprepletanost najrazličitijih stupnjeva jednog odnosa. Zato je uvek bolje i biti slobodan i iskristalisati šta zapravo želimo od druge persone. Ovaj stadijum je samo nadogradnja svih prethodnih. Velika je razlika između lupanja srca i poljubaca po društvenim mrežama i ljubavi.

Bez straha i strpljivo – na plašite se da pogrešite! Samo ne dozvolite da vam jedan ljubavni neuspeh odredi budući odabir partnera. Srce je organ koji se regeneriše. Duša zaceljuje. Iz svakog pada izvucite pouku. I samo strpljivo! Može proći mnogo vremena dok vam kolena ne zaklecaju zbog nekoga, a to se može desiti i preko noći. Kao i za sve drugo na ovom svetu, i u ljubavi je potrebno iskustvo. Više iskustva stvara manje šansi za grešku. Ne držite se loših odnosa, u kojima dosta škripi, kao pijani plota. I ne izgrađujte odnose iz pogrešnih razloga.

Vaša maštarija se može ostvariti. Nemojte se voditi onom starom “Svaka krpa nađe zakrpu”. Nemojte biti ni krpa ni zakrpa. Stvorite svoju priču vrednu prepričavanja. Bajke postoje, samo ih je potrebno napisati.


Ana Petković voli sunce, ljubav joj je glavni pokretač, a inspiraciju nalazi u sitnicama. Malo joj je potrebno za sreću. Život grli obema rukama. Menjala bi omiljene cipele za kutiju Medenog srca ili kesicu Čoko smokija. I da, misli da zna sve k’o matora.

Editors choice