Jesen nam se polako bliži, i mada već patimo za mirisom mora i nemirnim talasima, vreme je da prihvatimo da se avgust bliži kraju – jer će nam jesen sa sobom doneti i neke od zanimljivih, novih trendova, kao i tople kafe sa cimetom i domaći džem. Pored modnih trendova koje smo već polako počeli da naslućujemo, izdvojio se i jedan trend iz sveta manikira – a u pitanju su mat nalakirani nokti u umirujućim i toplim tonovima. Donedavno su bili aktuelni nokti nalakirani lakovima koji se presijavaju, bilo da je u pitanju boja premazana slojem sjaja ili jednostavno lak koji već u sebi sadrži sjaj, šljokice ili gliter. Sada je vreme za nežne, mat nokte, koji će ići u kompletu sa mat karminima, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo šest različitih načina da ih nosite ovog septembra. 

Mat nokti kombinovani sa šljokicama

Mat lakovi za nokte u kontrastu su sa onim sjajnim, te je zanimljiv način da ih nosite upravo da ih suptilno ukrasite malim detaljima od sjajnog laka. Ono što vam predlažemo je da ostanete u okviru iste palete boja, odnosno da vam oba laka budu u istom tonu. Ove jeseni, kao i uvek, biće aktuelni topli tonovi, puderastoroze, ciklama, crvena i boja trule višnje, a one su veoma zahvalne i za međusobno kombinovanje. Sa kombinacijom mat i sjajnog laka nećete pogrešiti i uvek ćete izgledati sređeno i kao da ste posvetili pažnju svom manikiru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DRYBY (@drybylondon)

Ukrašeni mat nokti

Mat nokti ne moraju biti samo jednobojni i jednostavni, oni kao i bilo koji drugi mogu biti ukrašeni raznobojnim detaljima i biti u više boja. Dakle, ako volite playful varijante, cvetiće, smajlije, srca i apstraktne šare – predlažemo vam da ih ove jeseni uradite u mat verziji. Ukoliko nemate različite nijanse mat lakova, možete se poslužiti i onim klasičnim, sjajnim, koje ćete zatim prekriti slojem mat bezbojnog laka, koji će im dati matiran finiš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMARNI NAILS (@imarninails)

Maslinastozeleni mat nokti

Još jedna boja koja će se ove jeseni izdvojiti pored toplih, crvenkasto-braon tonova je maslinastozelena, mediteranska i umirujuća, koja će nas blagom nostalgijom podsećati na dane na moru. Ova boja odlično izgleda samostalno, te vam predlažemo da na maslinastozeleni manikir ne dodajete detalje. Maslinasta boja može dobro izgledati i na kratkim noktima, ali naša preporuka su ipak oni duži, bademastog ili zaobljenog oblika – koji u ovoj boji izgledaju efektnije. U svakom slučaju, maslinasta je praktična boja koja će se odlično uklopiti uz većinu odevnih kombinacija i pogodna je i za svakodnevne, i za svečane prilike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Comments