Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Matura: Mali deo atmosfere i u čemu nemaš mere!

Matura: Mali deo atmosfere i u čemu nemaš mere!

Sećam se kao da je juče bilo, a za nekoliko dana biće pet godina otkako sam maturirala.

Osećaj tada, neuporediv je sa osećajem danas i ne mogu da poverujem koliko sam bila nezrela, a ipak dovoljno sanjiva da pomislim kako će matura promeniti sve.

Kako sam taj dan, veče, jutro posle zamišljala mislim da većina srednjoškolaca danas ne bi ni u najluđim snovima. Vremena su se promenila, ali jedno je ostalo isto, ni ja tada, a ni oni danas ne razmišljaju o rastanku. A jašta jeste.

Ne mogu da poreknem da sam se nadala da će to biti maturski bal na kom ću upoznati svog princa iz snova, a sećam se da su mnoge moje drugarice sa istim entuzijazmom očekivale taj dan.

Četvrta godina srednje škole posebno je interesantna zbog sećanja koja se prave i, naravno, jednog krucijalnog koje uvek obeleži školovanje, a to je matura.

Prisećajući se svoje i imajući uvid u maturske večeri koje se proslavljaju sada pozabavićemo se mojim impresijama, a vi slobodno možete dodati svoje. Jer, svako ima svoje viđenje stvarnosti, a ako ćemo realno, nije svakom drago ono što je istinito.

f73de4a8a45c3c3c08a8fa1c1b662623 Matura: Mali deo atmosfere i u čemu nemaš mere!

Očekivanja

Hm, šta bih vam posebno rekla osim činjenice da su očekivanja velika. Svi, pa čak i muškarci koji su poznati kao osobe hladna srca i drugih interesovanja, ne mogu da sakriju uzbuđenje zbog večeri za koju se posebno pripremamo.

Devojke su posebna priča, a one su, može se slobodno reći opsednute maturom.

Postoji tu više tipova osoba. Prve su one koje mesecima unapred jure po buticima kako bi pronašle savršenu haljinu i zablistale u svojim kombinacijama.

Druge se pak trude i gledaju na internetu sličice haljina, a ne bi priznale ni za živu glavu da im je stalo do toga kako će izgledati. Nikako, ali nikako vam neće pokazati haljinu pre mature. Ko želi da vidi, neka sačeka premijeru.

A treći tip, pa to su devojke koje su koncentrisane na spremanje prijemnog i ne vode se ničim drugim do činjenicom da ima vremena. Dane provode štrebajući i noći takođe, a dok trepnu, dođe taj dan, a one odjure do grada i izaberu haljinu koja im odgovara.

Poslednji tip je meni omiljeni. To su one devojke koje, kao da su unapred znale da je matura u stvari režija onih starijih koji su nas ubedili da je to veoma važan dan. Takve devojke srede se tako da se njima dopada. Prate svoj stil i ne penju se na previsoke štikle na kojima ne mogu ni da stoje, a kamoli da hodaju. Obično obuju starke i neku divnu haljinu koja se uklapa.

Dešavanja na maturskoj večeri

A onda… dođe i to famozno veče, kad ono, vidi čuda: devojka koja je proglašavana najružnijom u generaciji i za njeno ime se vezivao epitet “ružna Beti” napokon je skinula protezu, stavila sočiva i nabacila scensku šminku. Ispod maske stidljive devojčice niko nije ni slutio da se skrivala devojka zanosne lepote.

One devojke koje su se mesecima unapred spremale pale su u njenu senku i razočarani klan momentalno kreće sa ogovaranjem.

Neočekivano, po prvi put smo nekada mnogi osetili čari alkohola i dobrog provoda, dok danas to nije slučaj.

A naravno da se te večeri dese mnoge ljubavi. Najbolji prijatelji postanu nešto više od toga, a neki princ iz škole iznenadi ne samo smokingom, već i lepim vrlinama.

e84cf197636d8d1540cc57e4178e84c9 Matura: Mali deo atmosfere i u čemu nemaš mere!

Šta posle?

Posle ršuma i loma u glavi, posle maturske večeri, desi se ono neizbežno: sačeka nas realnost.

Kao nikada pre svesni smo činjenice da je prijemni ispit nikad bliži, a neki se hvataju knjige i greju stolicu, dok drugi, oni pametniji, obnavljaju već naučeno gradivo.

Naravno da višemesečno biranje kombinacije za maturu ne može da pomogne da se upiše željeni fakultet.

Na kraju, moram napomenuti da su očekivanja velika, a ostvare se samo pojedincima. Najžalosnije od svega je što se neka prijateljstva tada i završe. Ipak je to jedan divan događaj koji valja proslaviti, ali bez preterivanja. Ovo je, dragi moji, lično viđenje maturske večeri. Izvinite, budući maturati, ako sam vam srušila snove, ali ja sam svoju maturu davno proslavila, a vi sami odlučujete, možda me i ne treba slušati.

Izvor fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović

Editors choice