Ruke su najizloženije štetnim uticajima. U zavisnosti od godišnjeg doba to mogu biti štetni uticaji UV zraka, hladnoće, ili pak vetra. Sve to isušuje kožu naših ruku. Zato je potrebno da im obezbedimo kvalitetnu negu, a medena nega je savršen izbor za to.

Napomene:  Pre nego što nanesete masku ruke dubinski očistite pilingom: napravite ga od šoljice soka od brusnice i žutog šećera. Pomoću četkice za zube umasirajte smesu u kožu na rukama, a potom isperite mlakom vodom.  Još jedna važna napomena, tačnije pravilo koje nikako ne smete zaboraviti a to je da med uzimate samo drvenom ili plastičnom kašikom.

Maska od meda, banane i pavlake – Hidratantnu masku za ruke napravite od pola banane, kašike meda i dve kašike pavlake. Nanisite ovu smesu na ruke, umotajte ih u plastičnu kesu ili celofanske rukavice i ostavite da deluje i do sat vremena. Nakon toga isperite ruke mlakom vodom. Odmah ćete da primetite promene na koži vaših ruku koje će biti meke, nežne i svilenkaste na dodir.

Med za ruke 1.jpg Medena nega: Negujte vaše ruke medom

Uživajte u božanstvenim čarima meda

Maska od meda i maslinovog ulja – Pomešajte jednu kašiku meda i jednu kašiku maslinovog ulja. Nanesite smesu na ruke. Stavite ruke u plastične vrećice, a zatim u pamučne rukavice. Ostavite da deluje 30 minuta. Zatim isperite toplom vodom.

Maska za ruke od meda i jaja – Pomešajte jednu kašiku meda i jedno belance. Nanesite masku na čiste ruke. Ostavite je 5-10 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Med za ruke 2.jpg Medena nega: Negujte vaše ruke medom

Negujte vaše ruke čistim medom ili pravite maske na bazi meda

Ukoliko ne želite da pravite gore navedene maske, na ruke povremeno nanesite tanki sloj meda. Nakon 15 minuta, isperite ih mlakom vodom. Zatim nanesite kremu za ruke na bazi meda.

Izvori fotografija: firsatkibris.com, wordpress.com


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments