Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Svakodnevnom meditacijom možete značajno povećati kvalitet svog života – povezujući se sa sobom i univerzumeom, doživljavate rast svesti, ljubavi i saosećanja i razrešavate destruktivne obrasce i emocije.

Šta je meditacija?

Najpre – meditacija nije tehnika disanja, ili samo vežba, nema veze sa hipnozom, niti religijom. Možete je praktikovati bez ikakvih uslova i ograničenja, jer, meditacija je “boravak u svojoj unutrašnjosti”, “udubljivanje u sebe”, prisustvo i svesnost.

Definicija bi mogla da glasi: “Meditacija je tehnika samospoznaje i proširenja svesti, kojom se postiže harmonija tela, duha i emocija, čime se razvija ličnost i postiže sreća i zdravlje.”

Ima mnogo načina i tehnika meditacije, a tri osnovne podele su meditacija na zvuk (mantru), formu i simbol. Koji god način da vam je blizak i prijatan, efikasnost je ista – svaka meditacija budi svest i pomaže vam da uronite u tišinu i unutrašnji mir.

Zašto treba da meditirate?

Savremeni način života je takav da izaziva stres i tera nas da iznalazimo načine da ga kanališemo i neutralizujemo. Previše je obaveza koje dnevno moramo da ispunimo, uloga u kojima treba da se iskažemo i dokažemo, tempo života je suviše brz i ne ostavlja nam vremena za razmišljanje, opuštanje, sanjarenje, lenstvovanje – a to su sve tehnike kanalisanja i prevazilaženja stresa. Momente opuštanja i bezbrižnosti doživljavamo kao neverovatan luksuz, koji sebi retko možemo da priuštimo. Zato shvatite meditaciju kao lek i zaštitu protiv stresa, kao sredstvo za postizanje i održavanje mentalne, emotivne, psihičke i telesne ravnoteže, kao dnevnu praksu i disciplinu (kao vežbanje i ispijanje vode), nešto što ćete usvojiti i praktikovati za svoju dobrobit, na dnevnoj bazi. Takođe, meditacija vam neće oduzeti puno vremena, a to će biti veoma prijatno i konstruktivno provedeno vreme.

Editors choice