U Beogradu je u Čika Ljubinoj 6 otvoren shop brenda Gagliardi – najbolji luksuzni latinski dizajn i vrhunski kroj. Brend kombinuje modernost sa nasleđem i tradicijom radi stvaranja izgleda koji je živahan i uzbudljiv, ali takođe i klasičan i vanvremenski. Iza brenda Gagliardi stoji kompanija Bortex sa Malte koja već 50 godina uživa veliki ugled u svetu mode i proizvodnji kvalitetnih tekstila u čitavoj Evropi. Po rečima samog Sema Borga, Mediteran je izvor inspiracije za svaku novu kolekciju ovog brenda – njegova tradicija, kuhinja, određene lokacije, “la bella vita, što je odlika i kolekcije proleće/leto 2014. Kao krojači sa tradicijom”, rekao je Sem, “takođe smo u poziciji da osiguramo da kupci Gagliardi brenda dobiju izuzetnu vrednost bez ikakve potrebe za kompromisom u kvalitetu i stilu”.

DSC 8621 copy Mediteran u Beogradu

Uz prisustvo brojnih gostiju, ljubitelja i poznavalaca mode svečano je otvoren ekskluzivni shop brenda Gagliardi – Sartoria dal 1964. Iza ovog brenda, koji na upečatljiv način kombinuje tradicionalno engleski vid elegancije sa mediteranskim šarmom i nonšalancijom, stoji kompanija Bortex sa Malte, koja već 50 godina uživa veliki ugled u svetu muške mode i proizvodnji kvalitetnih tekstila u čitavoj Evropi.

DSC 8713 copy Mediteran u Beogradu

Gagliardi je najnoviji član porodice Bortex, koja je od svog osnivanja poznata po proizvodnji visokokvalitetnih muških odela, jakni i pantalona, da bi vremenom prerasla i u proizvođača svečane i poslovne odeće, muških košulja, sportske odeće, modnih detalja i ženske garderobe. Bortex snabdeva neke od najprestižnijih maloprodajnih brendova na evropskom tržištu, kao i veliki broj međunarodnih brendova za koje proizvodi po licenci. Među njima su i Hackett, Thomas Pink, Jaeger, Jack Wills, Ted Baker. Kompaniju je 1964. godine na Malti osnovao Sani, a danas ja na njenom čelu predstavnik treće generacije koja nastavlja porodični posao, unuk Sem.

DSC 8860 copy Mediteran u Beogradu

Brend Gagliardi u svojoj ponudi ima i klasično krojene modele kao i modele za muškarce koji vole sportsku eleganciju, sašivene od najfinijih materijala, nenametljivog, ali i u isto vreme visoko stilizovanog dizajna. Savremeni trendovi u modi i tekstilnoj industriji se kombinuju sa proverenim, dobro poznatim pristupom koji se ogleda u vrhunskom kvalitetu izrade i upotrebi luksuznih tkanina. Gagliardi kombinuje modernost sa nasleđem i tradicijom radi stvaranja izgleda koji je živahan i uzbudljiv, ali takođe i klasičan i vanvremenski. Namenjen svima koji žele vrhunski kvalitet po pristupačnim cenama, brend Gagliardi kao neke od svojih glavnih vrednosti ističe odanost mediteranskom načinu života, posvećenost idealu muškosti, obraćanje pažnje na upečatljive detalje, prepoznatljivost, vanvremensku eleganciju koja nikada ne izlazi iz mode.

DSC 8649 copy Mediteran u Beogradu

Po rečima samog Sema Borga, Mediteran je izvor inspiracije za svaku novu kolekciju ovog brenda – njegova tradicija, kuhinja, određene lokacije, “la bella vita”. Pronalazeći svoju glavnu inspiraciju na Amalfi obali, kolekcija za proleće/leto 2014. stavlja akcenat na lakoću, oštre siluete i tradicionalni krojački detalj. Paleta boja ove sezone uključuje mešavinu mornarskoplave, bele, svetloplave, indigoplave, limun žute,“vintage” pink, lila, lavande, izgorelo orandž i mešavinu sive.Vlakna su pretežno prirodna i pored čiste vune, tu je i pamuk, lan, kao i veliki broj kombinovanih opcija. Kolekcija takođe obuhvata niz prethodno ispranih tkanina ne samo za košulje, već i jakne i pantalone, što pruža mekši, opušteniji izgled. Zaobljena, dobro oblikovana ramena i uski modeli “slim fits” su sve popularniji, i kolekcija ove sezone nudi obilje ovih opcija iako su, naravno, tradicionalnije savremeni modeli takođe dostupni.

DSC 8731 copy Mediteran u Beogradu

Kao brend iza koga stoje krojači sa tradicijom, Gagliardi je u poziciji da osigura da kupci dobiju izuzetnu vrednost za novac, bez ikakve potrebe za kompromisom u kvalitetu i stilu. Od sada, sve ono što podrazumeva ime Gagliardi dostupno je i kupcima u Beogradu, u Čika Ljubinoj 6, koji će bez sumnje umeti da prepoznaju ovu jedinstvenu ponudu.

Comments