Kada se prisećate stvari koje ste voleli kao mali, sigurno se sećate i “duvbalončića”. Mehurići od pene koje ste duvali su još jedan oblik magije i lepote svakodnevnog života, koji ni kao odrasle ne prestaje da nas fascinira.

Ovi kratkotrajni i nepostojani oblici formiraju se u formi najsavršenijih lopti koje možemo da vidimo u prirodi, i gotovo nestvarno polako lebde u vazduhu, dok se ne rasprsnu.

Obradovaćemo vas činjenicom da je osmišljen novi, neodoljiv vid zabave sa ovim mehurićima. Ako ste kao mali voleli da pravite Sneška Belića, poludećete za novim, kreativnim načinom poigravanja sa mehurićima na niskim temperaturama.

Umetnica i fotografkinja, Angela Keli, napravila je niz predivnih fotografija dosetivši se da u polarnom pojasu duva balončiće od pene. Umesto da nestanu, oni su se na temperaturama ispod nule smrzavali i pretvarali u predivne ledene lopte. Za koji mesec, vi više nećete morati da putujete u polarne predele, već možete i sami iskoristiti nisku temperaturu da se poigrate sa ovim svakodnevnim čudom.

Do tada, uživajte u Angelinim radovima.

smrznuti mehurici 8 Mehurići od pene kao zimska umetnost smrznuti mehurici 7 Mehurići od pene kao zimska umetnost smrznuti mehurici 4 Mehurići od pene kao zimska umetnost smrznuti mehurici 3 Mehurići od pene kao zimska umetnost smrznuti mehurici 2 Mehurići od pene kao zimska umetnost smrznuti mehurici 1 Mehurići od pene kao zimska umetnost mehurici 2 Mehurići od pene kao zimska umetnost mehurici 1 Mehurići od pene kao zimska umetnost

Čim ugledate da ledeni ukrasi vise na vašim prozorima, pravo je vreme da uvedete ovu zimsku umetnost sa mehirićima pene u svoj život!

Ne propustite:

Grafiti od mahovine

Neverovatni crteži napravljeni od rolni papira

Jasna Stanić

Comments