Da li ste vi od onih koji zaboravljaju i sopstveni rođendan, ne sećaju se šta su jutros doručkovali, a redovno se iz prodavnice vrate sa hlebom umesto novina? Ako ste se pronašli u prethodnom, memo table su pravo rešenje za vaš problem. One mogu biti sterilno bele i savršene za vaš kancelarijski prostor, ali mogu biti i ljupke u nekoj nežnoj, puder nijansi – idealne za vaš lični kutak. Ne morate pretraživati ponudu po celom gradu, a ni koristiti običan, stari primerak tabli od iverice, pustite mašti na volju, dozvolite sebi da budete kreativni i upustite se u majstorije. Predlažemo vam nekoliko varijanti koje će vaš prostor učiniti lepim, ali i funkcionalnim.

slika 132 Memo table: Poruka za dobro jutro

Prazan okvir u jarkoj boji može da posluži kao tabla za kačenje poruka

slika 221 Memo table: Poruka za dobro jutro

Memo tabla može biti napravljena i od tkanine

slika 317 Memo table: Poruka za dobro jutro

Osmislite zanimljive pribadače poput ovih belih leptira

slika 416 Memo table: Poruka za dobro jutro

Neka to bude prostor za drage uspomene

slika 512 Memo table: Poruka za dobro jutro

Zaboravljeni ukrasi mogu da ožive i postanu deo vašeg enterijera

slika 613 Memo table: Poruka za dobro jutro

Osvežite stari ram morskim tonovima

slika 710 Memo table: Poruka za dobro jutro

Kombinujte omiljene boje, dezene, i napravite tablu po svojoj meri

slika 811 Memo table: Poruka za dobro jutro

Crno-bela kombinacija za one koji vole klasiku

Odlučite se za jednu od ovih tabli, ukrasite svoj dom ili kancelariju, poklonite je prijatelju ili nekoj drugoj dragoj osobi, stavite svoj lični pečat: prišijte dugme sa omiljene košulje, obojite ram u vedru boju, oplemenite okvir nekim crtežom ili, jednostavno, zakačite neku dragu fotografiju.

I ne zaboravite, memo table pored upotrebne vrednosti, mogu da budu korisne i za druge stvari. Zato nemojte da dozvolite da se na njoj nađu samo uputstva za održavanje kuće ili spiskovi za nabavku, već se potrudite da svakim danom sebe i svoje najbliže obradujete nekom mudrom, životnom porukom. Predlažemo vam nekoliko sjajnih poruka sa kojim vredi započeti novi dan:

“Prolaznost i različitost daju smisao svemu na našoj planeti.” Mahatma Gandi (Mahatma Gandhi)

“Sreću ne čini ono što imamo, već koliko u tome što imamo uživamo.”

“Tražeći sreću za druge ljude pronaći ćeš je i za sebe.”

“Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo.” Paulo Koeljo (Paulo Coelho)

“Kakve su ti uobičajene misli, takva će ti biti i narav duše – jer misli duši daju boju.” Marko Aurelije (Marcus Aurelius)

Sledite ovaj primer i ukrasite svoje memo table optimističnim i visprenim rečima, neka vas one podsete koliko je važno radovati se sitnicama koje čine život.


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Comments