Sa svojih neverovatnih hiljadu jezera, Finska pripada zadivljujućem Skandinavskom poluostrvu. Finska je poznata i po tome da već nekoliko godina zaredom važi za državu u kojoj žive najsrećniji ljudi na svetu. Ono što nesumnjivo utiče na to jeste visoki standard života, ali i nezagađena priroda i blizina šuma, bistre reke i raznolik životinjski svet.

Ako ste ljubitelj prirode i fotografisanja lepih pejzaža, ove destinacije u Finskoj su nezaobilazne. Pejzaži su neverovatno lepi, pa nećete ni morati da se trudite da pravite lepe fotografije, jer je svaki kadar biti savršen.

Napominjemo da su se usled pandemije promenili uslovi za ulazak u ovu zemlju. Kako biste otišli u Finsku, nije vam potrebna viza, ali će vam biti neophodna potvrda o bar dvostrukoj vakcinaciji i PCR test.

Huvilakatu

Huvilakatu predstavlja jedan od najbogatijih i ujedno najlepših delova Helsinkija. U pitanju je ulica prepuna šarenih zgrada napravljenih u tipičnom skandinavskom stilu. Nemojte se iznenaditi ako ovde budete videli mnoštvo influensera koji žele da uhvate što bolje kadrove. Najbolje od svega je što ovo mesto izgleda prelepo u svim godišnjim dobima, te ako ne volite niske temperature, Finsku ostavite za proleće i leto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOYAGED by 9GAG (@voyaged)

Nacionalni park Koli

U nacionalnom parku Koli odiše najboljim od finskih prirodnih lepota. Očekuju vas vidikovci, nepregledna finska jezera, čist vazduh, zelene šume, a možda budete imali sreću i da naletite na predivne losove. Neće vam prilaziti, možete ih videti samo iz daljine i to će biti sasvim dovoljno da se divite njihovim rogovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VisitFinland (@ourfinland)

Comments