Met Gala 2024, jedan od najiščekivanijih događaja u modnom kalendaru, ove godine nosi naziv Sleeping Beauties: Reawakening Fashion i održaće se večeras u Njujorku, u čuvenom Metropolitan Museum of Art.

Izložba će predstaviti oko 250 retko viđenih predmeta iz stalne kolekcije, koje obuhvataju preko 400 godina modne istorije, uključujući kreacije dizajnera poput Schiaparelli, Diora i Givenchyja.

Met Gala 2024: Sve što treba da znate

Tema Met Gale 

Ovogodišnja tema,The Garden of Time, inspirisana je kratkom pričom J.G. Ballarda iz 1962. godine. Posetioci mogu da očekuju mnogo cvetnih i botaničkih motiva na crvenom tepihu, što dodatno naglašava večnu povezanost mode i prirode. Kroz tri glavna elementa: zemlju, more i nebo – izložba odaje počast svetu prirode, istražujući emotivnu poeziju mode kroz različite audio-vizuelne forme kao što su video animacije, projekcije svetlosti, veštačka inteligencija i CGI.

Domaćini Met Gale 

Ove godine, Met Gala će ugostiti impresivan skup domaćina: Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny i Chris Hemsworth. Oni nastavljaju tradiciju koju je Anna Wintour oblikovala od 1995. godine, pretvarajući Met Galu u godišnju proslavu mode koju svi volimo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Royals Of Fashion (@royalsoffashion)

Kako možete da pratite događaj Met Gala 2024?

Događaj će moći da se pratiti uživo preko vogue.com i na digitalnim platformama, a voditelji na crvenom tepihu će biti Gwendoline Christie, La La Anthony i Ashley Graham.

Šta je Met Gala?

Met Gala je pre svega humanitarna gala večera koja prikuplja sredstva za Costume Institute pri Metropolitan Museum of Art u Njujorku. Iako su detalji događaja čuvani u tajnosti, zahvaljujući strogim pravilima o zabrani korišćenja mobilnih telefona, samo povremeno se pojave ekskluzivne fotografije unutrašnjosti i pogleda na dekoraciju, zvanice i meni. Veče obično uključuje nastup poznatih izvođača i priliku da gosti razgledaju izložbu pre zajedničke večere.

Gde se održava Met Gala?

Met Gala se održava u Metropolitan Museum of Art u Njujorku svakog prvog ponedeljka u maju, osim 2021. godine kada je događaj bio odložen za septembar zbog restrikcija izazvanih COVID-19. Gosti obično borave u hotelima u blizini muzeja, a prošle godine hotel Mark bio je jedno od glavnih mesta za isčekivanjem poznatih ličnosti.

Ko dolazi na Met Gala?

Iako je zvanična lista gostiju tajna sve do večeri pred događaj, redovni posetioci uključuju neka od najvećih imena u industriji poput Beyoncé, Gigi Hadid, Madonne, Blake Lively, Sarahe Jessice Parker i Rihanne. Dizajneri često dolaze sa svojim muzama, kao što su Marc Jacobs i Kate Moss, ili Nicolas Ghesquière i Emma Stone. Svake godine Met Gala privuče oko 450 učesnika, uključujući zvezde, mlade kreativce i istaknute figure iz različitih industrija.

Met Gala nije samo prilika za slavljenje mode već i značajan prihod za Costume Institute pri Metropolitan Museum of Art, prikupljajući osmocifrene sume svake godine. Sa svakim izdanjem, Met Gala postavlja nove standarde u svetu mode, pružajući platformu za kreativno izražavanje i inovacije u industriji. Ove godine, sa temom koja istražuje prirodni svet i istoriju mode, očekuje se da će Met Gala 2024 ponovo zadiviti svet svojom jedinstvenom mešavinom istorijske elegancije i modernog stila.

Pročitajte i ovo: Victoria Beckham x Mango: Sve što znamo o kolaboraciji godine

Naslovna fotografija: instagram.com/royalsoffashion

Comments