Met Gala beauty look momenti koji su ušli u istoriju su oni o kojima se godinama kasnije priča i koji na narednim manifestacijama služe kao inspo poznatim ličnostima da bi adekvatno doskočile nekoj od zadatih tema. Odlučili smo da se prisetimo ovakvih beauty look bisera, a na vama je da razmislite da li je eventualno još neko zaslužio da se nađe na ovoj listi jer je, kroz istoriju Met Gale, remek-dela šminkera i frizera svakako bilo mnogo.

Otkako je 1971. godine održana prva Met Gala na temu Fashion Plate, manifestacija je postala godišnje igralište za vizionarski glamur bez granica koji je inače rezervisan za foto-sesije. Nije ni čudo što je Metropoliten muzej umetnosti postao mesto ikoničnih transformacija lepote koje su godinama pokretale trendove. Nakon nedavno održane Met Gale, čija je tema bila Garden of Time, rešili smo da se prisetimo next level trendova u šminki i frizuri koji su postali beauty look evergreen. Ovo su:

Met Gala beauty look momenti koji su ušli u istoriju

Bianca Jagger

Za Met Galu 1981. godine na temu The Eighteenth-Century Woman, Bianca Jagger se popela stepenicama Meta sa tamnim talasastim uvojcima pričvršćenim ukosnicama u vintage inspirisanu frizuru, koja je kasnije, 2021. godine, bila inspracija za Kaiu Gerber, koja ju je verodostojno iskopirala na Met Gali sa temom In America: A Lexicon of Fashion.

Cher

Na Met Gali 1974, čija je tema bila Romantic & Glamorous Hollywood Design, Cher je pokazala kako fantastično negovana i zdrava duga kosa može da izgleda glamurozno kad je pustite da potpuno prirodno pada, a šminkom je nadoknadila jednostavnost u frizuri igrajući se sa ljubičastim i bordo tonovima koji na njenom porcelanskom tenu izgledaju fenomenalno.

Naomi Campbell

Naomi Campbell je bila među glavnim supermodelima devedesetih i to je potvrdila na Met Gali 1995. godine. Sa šatiranim pramenovima, pastelnim senkama za oči i nude usnama, moglo bi se čak reći da je bila proročanski prikaz jer je njen izgled obuhvatio gotovo svaki trend lepote naredne decenije.

Princeza Diana

Za svoje prvo i jedino pojavljivanje na Met Gali 1996. godine, princeza Diana nosila je tamnoplavu haljinu iz prve haute couture kolekcije Johna Galliana u čast teme Christian Dior, dok joj je frizura i šminka u velikoj meri odudarala od onoga što smo viđali dok je bila u braku sa Charlesom. Paž je natapirala tako da nije u potpunosti začešljan, dok joj je šminka bila upadljivija, što je u kombinaciji sa krupnim safirima i bisernom ogrlicom sa više redova ovog dragog kamenja, odavalo utisak princeze koja je srećnija i opuštenija nego ikad pre.

Beyoncé

Odevena u Givenchy haljinu ukrašenu biserima, Beyoncé je stigla na Met Galu 2014. sa bordo usnama i velom preko lica, kao omaž temi Charles James: Beyond Fashion.

Rihanna

Kao jedan od voditelja Met Gale 2015. godine, Rihanna je za odgovor na temu China: Through the Looking Glass angažovala Guu Peiu koja joj je dizajnirala šerbet-žutu haljinu, a što se šminke i frizure tiče, akcenat je bio na autentično nacrtanim obrvama u skladu sa temom i dijamantskom ukrasu u kosi.

Zendaya

Zendaya je unela romantiku na crveni tepih sa koralnim ružem i bujnom kestenjastom kosom tokom Met Gale 2017. godine, kojim je odgovorila na temu Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zendaya fanpage (@flashdaya_)

Bella Hadid

Bella Hadid je stigla na Met Galu 2018. godine donevši večitu inspiraciju kad je u pitanju savršen Met Gala beauty look. Prema mišljenju mnogih, najlepša manekenka na svetu izgledala je kao boginja sa zlatno-roze usnama i suptilnom cat eye šminkom na očima.

Lady Gaga

Proglašena kraljicom campa, Lady Gaga nije razočarala na Met Gali 2019. godine kad je na crveni tepih stigla sa parom zlatnih trepavica i ciklama šlepom dugim 25 metara.

Kendall Jenner

Kendall Jenner je savršeno shvatila zadatak na Met Gali 2024, unapređujući svoju vintage Givenchy haljinu talasima dostojnim renesanse koji podsećaju na bajku o Uspavanoj lepotici. Okej, možda malo više na Grdanu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Pročitajte i ovo: Met Gala after-party autfiti koje bismo rado nosili na sve žurke ovog leta

Naslovna fotografija: instagram.com/kendalljenner

Milana Petković

Comments