Sastavi okupljeni na etiketi Metropolis Jazz za svoj rad su već stekli priznanja domaće i svetske publike i kritike. O Schime Trio u istom danu su pisali vodeći svetski džez magazini Down Beat i All About Jazz, što je privilegija koju mnogi renomirani džezeri ne dožive tokom cele karijere. Magazin The New York City Jazz Record uvrstio je drugi album kvarteta Hashima The Haywain (na kome gostuje Portugalka Suzana Santoš Silva) među 100 najboljih u svetu u 2017. godini. Sanja Marković izazvala je kritičara britanskog magazina JazzWise da napiše: „njena stvarna snaga je u glasu – dubokom i uzbudljivom, sa onom emocijom koja čini da želite da je iznova slušate.“ Opisujući muziku sa dvostrukog albuma Tri ključa sastava Fish in Oil, poljski kritičar Marin Pulavski utvrdio je da se „njihova muzika sluša celim bićem, toliko je tu žara i neobuzdane balkanske fantazije“.

Sanja 2 Metropolis Jazz Fest gramophoned by Lenco

Konzilium se inpiriše srpskim, makedonskim i afričkim folklorom, kao i džez fankom i fjužnom. Uspešnu promociju drugog albuma Vizita imali su na Beogradskom džez festivalu 2016. Niški sastav Eyot trijumfalno je otvorio ovogodišnje izdanje te manifestacije. U njihovoj muzici u prošloj godini uživali su u Bugarskoj, Litvaniji, Češkoj, Rumuniji, Nemačkoj, BiH, Kini, Francuskoj, Švajcarskoj i Hrvatskoj. Čeka ih petnaestodnevna turneja po Rusiji. Konačno, u ovom društvu su dva sastava koja su proteklih godina ostvarila zapaženu aktivnost u beogradskim klubovima – Drama Organ Trio i Uglješa Novaković Quintet – predstavljajući energični džez sa direktnim nadahnućem u zvuku današnjeg Njujorka.

konzilium Metropolis Jazz Fest gramophoned by Lenco

Metropolis Jazz Fest je najbolja prilika da se uverimo u snagu novog srpskog džez talasa, uživajući u majstorijama najvećih talenata na sceni!
Organizator manifestacije je Metropolis Music. Dodatne informacije o učesnicima nalaze se na stranici metropolismusic.rs

Program sa satnicom:
Petak, 09. 02.
20:15 Uglješa Novaković Quintet
21:30 Sanja Marković
22:45 Schime Trio + Two
00:00 Fish in Oil

Subota, 10. 02.
20:15 Drama Organ Trio
21:30 Hashima
22:45 Konzilium
00:00 Eyot

Karte u prodaji po ceni od 900 dinara po danu ili 1.500 dinara za komplet – a mogu ih nabaviti u Muzičkoj kući Metropolis i svim prodajnim mestima Eventima.

Foto: Ivana Čutura (Fish In Oil), Nikola Cvetković (Schime Trio), Dalibor Danilović (Sanja Marković), Metropolis Music (Konzilium)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments