Nedelja mode u Milanu je treća po redu u toku “modnog meseca” i čini se jedna od najjedvačekanijih (da, znam, izmislila sam reč). Doduše, stvarno je mrtva trka jer svaka modna prestonica i domaćin Nedelje mode ima nešto posebno što bi mogla da ponudi, a sve u zavisnosti od toga kakav stil preferiraš. Lično, italijanski stil mi je jedan od boljih, a tako verovatno misli i polovina modnog sveta (druga polovina verovatno navija za Parižanke). Nisam nepravedno zapostavila Njujork i London, ali jednostavno više volim modu u ovom delu Evrope. No, nebitna sam ja, bitno je ono što smo mogli da vidimo na ulicama Milana prethodnih dana, jer smo u našem sumiranju utisaka stigli do #mfw.

Generalno, ulice Milana su nam potvrdile najvažnije street style trendove, a među njima su svakako odela – svih boja, veličina i modela! S obzirom na to da je jesen, možeš da odabereš ono u tipičnim jesenjim tonovima (na primer, braon), a čak je i print dobrodošao. Savet je svakako da sako upariš sa pantalonama, a dodatne poene dobijaš ukoliko poneseš oversized odelo koje se pokazalo kao veliki hit tokom prethodnih nedelja mode.

Ponekad je klasično zapravo dovoljno moderno, baš kao i ova super cute, super stylish kombinacija jednostavne košulje i efektnih pantalona na pruge. Ponovo u bojama jeseni, ali sa daškom leta, ovakav stajling je odličan za one dane kada si neodlučna kom godišnjem dobu da se okreneš.

Ukoliko još uvek nisi spremna da se odrekneš leta, znaj da nisi jedina! Iskoristi poslednje sunčane dane (koji su zapravo topli) da nosiš omiljene maksi haljine zajedno sa letnjim aksesoarima, a ako ti vreme baš ne da da budeš u letnjem raspoloženju, ovoj kombinaciji samo dodaj jaknu i čizmice. A šta može jesen meni, šta mi može, šta mi sme?!

Comments