Iako je toliko modnih trendova prošlo kroz naše živote, i dalje ne znam šta da mislim o njima! Sa jedne strane, skroz je kul znati šta su modni znalci okarakterisali kao “must have”, ali sa druge strane nije kul to što nas oni nekako navode na uniformisanost – ako svi pratimo sve trendove, kako ćemo se onda razlikovati?! Naravno, trendove svako nosi na svoj način i zaista ih je toliko da ne moramo baš svi da se poklapamo sa izborima baš svaki put, ali ovde i dalje postoji manjak originalnosti. Šta ću, stvarno me nervira što, na primer, svi nose “ugly” patike, a garantujem da se polovini čak ni ne dopadaju već samo prate trend.

Elem, nasuprot velikih trendova za koje svi znamo i koje sva važnija imena u svetu mode prate, stoje mikrotrendovi koji su zapravo tako sitni da jedva naslućuješ da je reč o nečemu što će zaživeti i jednog dana postati veliko. Mala grupa ljudi je u određenim komadima pronašla ono nešto i za sada, ako odlučiš da pratiš ove mikrotrendove, možeš da imaš modnu ekskluzivu, ali pitanje je dokle će biti tako. Ipak govorimo o TRENDOVIMA.

“Sirova” svila

Svila i (sintetički) saten su postali jako popularni tokom 2018. godine, ali u ovoj dekadi ti materijali nisu korišćeni za party autfite kako je očekivano, već sasvim suprotno – za svakodnevne komade poput bluza i košulja koje se odlično slažu uz sako, za poslovne prilike. Ono što je uočeno kao model koji ima potencijal da postane trend jeste takozvana sirova svila koja zapravo nije glatka i sjajna već hrapava, sa jasno izraženom strukturom i samim tim nešto drugačijom vrstom sjaja. Tako, svila i saten više neće izgledati kič kao tokom osamdesetih, već moderno, kul i nonšalantno, baš u skladu sa nekim današnjim modnim pravilima. I da, odlično se kombinuju sa džinsom!

Cow Print

Od animal printa ne možemo da pobegnemo, niti da se sakrijemo! Ali, ako su do sada svi nosili leopard ili zebra print, budi spremna na to da će ih uskoro zameniti – krava! Doduše, bela sa velikim crnim mrljama izgleda kao jako dobra kombinacija, naročito kada su u pitanju jakne, kaputi, torbe ili čizme. Ukoliko voliš ovakav fazon, isprobaj dok si još u manjini!

Kaiš sa cirkonima

Zvuči kao fazon ranih dvehiljaditih? Da, i jeste. Pa ipak, nekoliko influenserki se dosetilo da bi bilo baš kul nositi ih i sada, kada mnogo bolje znamo da hendlujemo i trendove i modne dekade, pa tako kaiševe sa cirkonima, koji mogu da izgledaju pomalo kič, možeš da vidiš u savršenoj kombinaciji sa mom džinsom i jednostavnim topovima i majicama. Smem li da kažem da sve ovo zapravo izgleda simpatično?!

Farmerke i pantalone sa šlicem

Viktorija Bekam je znala za supermoć dugih pantalona sa malim šlicem na nogavicama sa prednje strane mnogo pre nas! I postoje dva razloga zbog kojih želimo da ispratimo ovaj mikrotrend – prvo, ovo je odličan način da pokažemo svoje nove cipelice, a drugo, duge nogavice ukrašene ovim detaljem učiniće noge vizuelno dužim i figuru mnogo atraktivnijom. Win win!

Comments