Koliko smo samo puta do sada očistili kuću? Bezbroj čini se. Nadamo se da ste uspeli nešto stvarno i da sredite, da pobacate sve te nepotrebne stvari, da malo osvežite prostor, da konačno očistite i pokupite sve ono što je palo iza veš mašine, da složite pregradu sa čarapama i konačno odlučite šta ćete sa onim koje nemaju para. Da li je došlo vreme i za bacanje nekog nakita i svih onih sitnica koje čuvamo?

A sve je naravno lakše uz osmeh. Prpremili smo nekoliko mimova, koji savršeno opisuju situaciju tokom čišćenja. Oduševiće te i nasmejati pre svega, a to nam je i cilj. Da li su ti sledeće situacije poznate:

Glavni ometači čišćenja – nepotrebne stvari 

Da, verovatno ste pomislili da su glavni ometači mala deca, kojima treba posvetiti maksimalno pažnju. Međutim, nije baš tako. Naši glavni ometači tokom čišćenja nisu deca, nisu ni supružnici, a ni svekrva. Naši glavni ometači su nepotrebne stvari koje nađemo, pa nam toliko odvuku pažnju, da vreme za čas proleti, a mi ni ne stignemo da završimo ono što smo krenuli. Znaš ono, nađeš kastanjete iz Španije, pa probaš da vidiš da li još uvek znaš da “sviraš”. Ili, nađeš masku iz Venecije, a tad kad si je kupila selfi nije bio ni popularan i sad mora sve to da se nadoknadi:

Muzika i čišćenje 

Ma ko još voli uz vesti da čisti? Možda tokom slušanja vesti možeš samo nešto da slomiš. Treba nam malo relaksacije. I jel se i tebi čini da je uz muziku sve lagodnije i nekako lepršavije. Još kad na red dođe omiljena pesma, onda je tek posao maksimalno zanimljiviji. Ma posle najomiljenije pesme sve blista! A kako to izgleda onako instagramski:

Motivacije bez 

Ma ko još ima motivaciju za čišćenje? Baš niko, mada koliko god bili utučetni tokom čišćenja, posle nam bude lakše i budemo ponosni na sebe. Evo kako izgledamo kada nas strefi #neizdrž tokom čišćenja:

Ko još voli pranje sudova? 

Dobro, možda neko stvarno voli. Ako poredimo sa čišćenjem wc-a, onda je definitivno pranje sudova milina. Ali znaš onaj momenat kad baš ništa ne ide, pa ti padne kašika na pod, pa zakačiš u rukama neko parče hrane, a ono onako bude baš neprijatno ili kada se desi sledeća stvar, onda najviše na svetu mrzimo pranje sudova: 

I onda naravno dođemo u situaciju da nakon pranja sudova izgledamo ovako:

Comments