Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Ujutru možete uživati pored Ajfelove kule, popodne biti u Njujorku kod Kipa slobode, a uveče posetiti Tadž Mahal u Indiji. Ovde je sve moguće! Minijaturni svet, ili kako ga neki nazivaju “Minikosmos”, kao krajoliki park nudi brojne znamenitosti iz celog sveta. Na izložbi minijaturnih građevina možete videti i Sidnejsku operu, Branderburšku kapiju, železnički most iz Saksonije u dužini od čak 23 metra, ili spomenik koji se nalazi u Lajpcigu u težini od 2,5 tone, napravljen od granita. Park izloženih modela sadrži građevine sa pet kontinenata.

Slika 259 Minijaturni svet u Lihtenštajnu

Sidnejska opera

Minijaturni svet je minijaturni park u Lihtenštajnu (Saksonija), koji je prvi put otvoren u julu 1999. godine i od tada je imao preko 1,4 miliona posetilaca. Park se prostire na površini od preko 40 hiljada metara kvadratnih, pun minijaturnih modela poznatih građevina širom sveta, koje su rađene u razmeri 1:25. Broji preko 100 objekata.

Slika 355 Minijaturni svet u Lihtenštajnu

Trijumfalna kapija

Najviši model u mini svetu je TV toranj, visok skoro 15 metara. Najveći i najteži model, koji zauzima oko deset metara kvadranih je Keopsova piramida, sa zapreminom od 83,91. Modeli su napravljeni uglavnom od prirodnih materijala. Na nekima od njih su materijali od kojih su pravljene i originalne građevine. Manje skulpture unutar modela su od plastike.

Slika 443 Minijaturni svet u Lihtenštajnu

Crkva Svetog Vasilija na moskovskom Crvenom trgu

U parku postoji prazan prostor od oko 20 hiljada metara kvadratnih, koji je upražnjen za modele čija je izgradnja u toku. Preliminarni cilj je da se izgradi ukupno 160 modela.

Slika 727 Minijaturni svet u Lihtenštajnu

Kip slobode u Njujorku

Svakako nezaboravan dan za celu porodicu i uzbudljiva šetnja kroz svet. U demonstrativnim radionicama, posetioci mogu da dobiju mnogo korisnisnih informacija u vezi sa modeliranjem i da se nauče ovim zanatom.

Slika 1015 Minijaturni svet u Lihtenštajnu

Ajfelov toranj

Neobične perspektive i jedinstvena atmosfera mini sveta pružaju specijalne foto mogućnosti. Izložba je otvorena za posete još 23. marta, a možete da uživate u njoj sve do 04. novembra, u toku 2012. godine.

Izvor fotografija: kto-to.de, cache.virtualtourist.com, megapopust.hr


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice