Igrališta daju idealnu priliku dizajnerima da budu duhoviti i maštoviti. Dizajner igračaka Luca Boscardin je svoje raznobojne crteže divljih životinja transformisao u apstraktne čelične verzije u prirodnim veličinama za javno dečje igralište u Amsterdamu. Pod nazivom “Životinjska farma”, projekat uključuje četiri skulpture čeličnih cevi oblikovanih u žirafu, krokodila, gorilu i vuka. Svaka skulptura je dizajnirana da simulira realne proporcije životinje koju reprezentuje, a izrađene su u jarkim nijansama.

Javno igralište je smešteno u NDSM Wharf, bivše gradsko brodogradilište na obali River IJ koje je pretvoreno u jedno od stecišta kulture Amsterdama.

“Ideja projekta je da kreira most između realnosti i fantazije, prirodnog i industrijskog”, izjavio je autor za Deezen. Dok iz pojedinih uglova čelične konstrukcije ne izgledaju kao da imaju određeni oblik, iz drugih pozicija je vidno da su konture, na primer gorile, jasno prepoznatljive. Skulpture životinja su apsolutno iznenađenje za sve koji ih primete u ovom industrijskom pejzažu.

Projekat je pobednik NDSM Open Call, godišnjeg takmičenja koje poziva kreativce da daju predlog javnog umetničkog projekta koji bi bio izložen na pristaništu.

Comments