Zahvaljujući neverovatno velikom broju mikro trendova koje smo brzo počeli d auočavamo od septembarskih revija za novu sezonu, prolećni aksesoari nisu ništa manje zabavni i uzbudljivi od odeće koju prate i dopunjuju. Za ovu sezonu dogodio se neki super neobičan twist koji je učinio da nam aksesoari budu važniji nego ikada pre. Kao prvo, cipele i torbe koje nosimo ovog proleća su dovoljno jake same za sebe, da skoro da su prestale da glume dopunu odevnim mkomadima već mogu da predstavljaju samostalnu tačku od koje sve počinje, a out fit se usklađuje i prilagođava.

S druge strane, dosta se pomaklo od jedno vreme svepristunog preteranog maksimalizma, koji smo viđali prethodnih sezona, i otišlo se na drugu stranu spektra. Jednostavniji, svedeniji, pročišćeniji komadi su ono čemu se sada teži. Od pletenih torbi koje još uvek volimo do krajnje neobičnih štikli na papučama i sandalama, ovu su trendovi koje ćeš verovatno voleti, a ako ništa drugo a ono sigurno ih uočiti svuda. Minimalistički da, ali svakako ne dosadni.

Kaubojske čizme

Niko nije očekivao da se kaubojske čizme ovako brzo vrate na scenu, i mora se priznati da su nas malo iznenadile, ali sva je prilika da je povratak nešto ruralnijoj estetici, kao na primer prozračnim prerijskim cvetnim haljinama, nešto što je vaskrslo i njih. A i dobro se kombinuju. Klasične crne, braon i bele (pogotovo bele) su nam najozbiljniji favoriti, ali nismo imuni ni na kuloću sci-fi srebrnih ili jarko crvenih. Bilo da pratiš urbanu casual estetiku, i blisko ti je da jedan ovakav par kombinuješ sa belim džinsom i oversize jaknom, ili si malo više u duhu modne kuće Chloé, i sučeljavanja floralnih prozdračnih haljina sa Divljim Zapadom koji podiže fashion game na novi nivo i potvvrđuje stil, sva je prilika da ćeš naći neki komad za sebe.

Comments