Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Miroslav Antić: “Koncert za 1001 bubanj”

Miroslav Antić: “Koncert za 1001 bubanj”

Hronike ljubavi i putokazi do krova sveta… eto to su stihovi ovog umetnika reči, večitog dečaka, idealiste i sanjara. “Ja sam napisao ove pesme da lakše dišete, da znate da imate negde u svetu jednog istinskog prijatelja…”, usmerio nas je Mika na svoja bezvremena dela znajući da ćemo u njima pronaći ruku prijateljstva, utočište i nadu u bolje sutra.

Ova poezija slavi čudo zvano život, ali život lišen predrasuda, sa naglaskom na ljubav i osmeh. Sugestivan i čaroban, Antić je uspeo da svako postojeće osećanje pretoči u pisanu reč, budeći u nama neobuzdanu radost što po prvi put čitamo, upakovano u najšareniji paketić, upravo ono što i sami ceo život mislimo.

Posmatrajući nedokučivo i neobjašnjivo kroz prizmu deteta uspeo je da se približi svakom biću na planeti od sedam do 107 godina, neizostavno nam otvarajući dušu i uvlačeći se pod kožu jednom za svagda. Niko kao Antić nije umeo da dočara čaroliju običnog na najneobičniji način, a da obriše granicu između papira i realnosti, da na jednostavan, a
fascinantan način dokuči komplikovanu filozofiju života.

Stvaralaštvo i raskošan dar ovog vizionara bili su neiscrpni, pa je teško izdvojiti najbolje u opusu Antića. Ipak, ono možda najzrelije i najveličanstvenije, predstavio je u zbirci “Koncert za 1001 bubanj” sa podnaslovom “Dnevnik o meni, ljubavi i nekim pticama”, gde je uspeo da bez trunke patetike ljubav stavi na pijedestal.

Postojali su trenuci kada sam mislila da sam sa druge planete, a onda sam čitajući baš ovu antologiju otkrila da i jesam – i to sa Mikine planete. A zašto? Pa, zato što je čika Mika u ovoj knjizi sabrao stihove od kojih zastaje dah, u kojima bez izuzetka možemo naći delić sebe, opčinivši nas svojom fascinacijom zvezdama, pticama i svetlošću kao simbolima besmrtnosti. “Putujem, evo, putujem da natrpam u glavu neke neslućene predele. Da drveću poželim najlepšu laku noć na svetu. Da se vrtim kao lišće, zvezde i ptice. Da malo nemam plan. Da imitiram klavijature, liftove i okean. Da zaboravim ruku na tvome struku i lice uz tvoje lice.” Antić je otvorio i vrata nekih lepših dimenzija ispričavši nam najautentičniju priču o detinjstvu i slobodi, o tome kako se voli, plače, skače, putuje, druguje, tuguje, nada, veruje, živi!

Ne, nije za svakog ono što je pisao Antić. Samo za one koji umeju istinski da sanjaju, veruju u čuda i čarolije, spremni da zakorače u neke nove svetove suočeni sa čitavom paletom misli i osećanja.

I na kraju, hvala ovom čoveku koji je hodajući na rukama sa jednim plavim čuperkom u glavi, odsvirao koncert za 1001 bubanj, sve nas naučivši da je “ljubav najčistija svetlost, svetlost sa divnim, fantastičnim talentom ubrzanja”.


Stefana Pavlović je kosmopolita, moderna princeza i večiti optimista. Ne može da zamisli dan bez smeha, blagog sarkazma, muzike, prijatelja, Mike Antića, štikli, svog psa i nes kafe. Još od malih nogu ona zna da “samo je jedno potrebno, a to je ljubav”.

Editors choice