Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

“Jedna kesica je dovoljna za jednu upotrebu.”

Prema uputstvu sa kesice, nanesi na lice masku protiv stresa, koje ima u iznenađujuće velikoj količini, i gledaj kako se bela smesa oštrog mirisa nekontrolisanom brzinom obrušava po kosi, odeći i lavabou. Uglavnom, svuda osim gde je potrebno. Posle nekoliko minuta konačno obuzdaš ono što je odlučilo da ostane na licu i tako balzamovana legneš na krevet. Rešena da se oslobodiš stresa. Ne treba ti psiholog ili life coach. Sve što ti treba jeste malo prijatne muzike, čokolade i ovog čudnovatog proizvoda, koji ti iz minuta u minut sve više prži lice.

Ako trenutno prebivalište svog dečka ne znaš, niti on planira da ti ga otkrije – ništa zato. Sigurno se priključio nekom tajnom udruženju nindži koje su u misiji spasavanja sveta, pa mu se zbog toga sve češće dešavaju višečasovna nestajanja. Nije nemoguće. A ko si ti da uskratiš tajnu organizaciju tako kvalitetnom ratniku? Nemoj da ga uznemiravaš.

Misli: zen.

U toku tvoje zen seanse, sigurno će te razne stvari ometati. Tu je bitno ne reagovati burno. Evo primera. Ukoliko ti zazvoni telefon ili ti stigne poruka od lika koji te juri već nedeljama, a koji je prijatan otprilike koliko i profesor Blagoje iz Ekonomike preduzeća, budi iskrena prema njemu. To možeš da uradiš jednom od sledećih rečenica: “Pokušavam da rasteram zle duhove. Ti si dokaz da mi ne uspeva.” Ili: “Ozbiljno mi remetiš zdravlje. Odjebi.” Možda čak i: “Nedavno sam otkrila da ti i moj kućni ljubimac niste kompatibilni po napomenama feng šuija. Moraš da nestaneš iz mog života makar na sedam godina.”

Sada kada si se rešila trenutnih distrakcija, sledi vrlo važan korak – ne razmišljaj o svom životu. Svi mi volimo da sebe smatramo pametnim devojčicama, a studije su pokazale da pametne devojčice češće padaju u depresiju jer vide život onakvim kakav jeste. A složićeš se da prizor i nije baš najsjajniji. Zato, učini sebi uslugu i isključi mozak.

Misli: zen.

Ukoliko je prošlo 15 do 20 minuta, možeš da ustaneš sa kreveta i skineš masku sa lica. Ako ti se prilikom ustajanja poremeti ono uravnoteženo jezerce u glavi i zavrti ti se pred očima, nemoj da napraviš kardinalnu grešku i kreneš da ih trljaš. Seti se da još uvek nisi skinula masku.

Kada to obaviš, možeš otići do kuhinje. Obraduj ukućane nekom poslasticom. Pravljenje kolača ima umirujuće dejstvo. Ništa tako dobro ne utiče na raspoloženje kao brašno koje se razleće po celoj kuhinji, maslac koji je nemoguće umiksati ili onaj fini sloj čokolade pod manikirom. Nekoliko nas iz redakcije ima iskustva sa domaćim radinostima, pa u arhivi imamo raznih recepata specijalno napisanih za tvoje zen trenutke.

Dok budeš sedela i sladila se, na primer, tortom sa piškotama, osetićeš kako si mnogo smirenija i kako ti je glava ohlađena. Širićeš oko sebe pozitivne vibracije, javiće ti se dečko (vratio se sa svog nindža treninga za spas sveta, ljubi ga njegova mala), tvoj pas će da počisti sam za sobom i sve će jednostavno biti mnogo lepše.

Samo misli: zen.


Kristina Grabež je marketing guru i melanholična Beograđanka koja voli da zagrebe u svaku umetnost. Možete je videti kako svakodnevno šparta od izložbi slika do koncerata i pozorišnih predstava, balansirajući svoju džigljavu malenkost na ultratankim dvanaesticama.

Editors choice