Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Srijeda je predvečer, a u mojoj provinciji živa dosada, izuzevši dječuriliju ispod prozora koja je riješila da mi skače po mozgu dok se borim sa stotinama stranica ispitne literature. Facebook pauza! (Zapravo se radi o satima besciljnog dangubljenja ispred monitora dok me vlastiti otac ne ćušne knjigom po glavi.) Kad ono, imam što i vidjeti, žene se uzje***le sve u 16, bacaju se knjige, lašte se ogledala,  izlazi se van i traži se ON. Mister Big, Faca ili Zverka je u Beogradu! Šok i nevjerica!!! Pazite, nije to isto kao kad Srbiju posjeti premijer neke tamo bogate europske zemlje. Taj niti je zgodan, niti je faca, niti je o seksu s njime ijedna Beograđanka maštala dvije milisekunde svoga života. Došao je, prošetao je, otišao je… Dame i gospodo, jedan jedini i neponovljivi – Kris Not (Chris Noth), turboultramega zvijezda super uspješnog serijala “Seks i grad“. Ajde neka digne dva ili tri (ovisno o nacionalnosti), prsta onaj tko ne zna o kome se radi?

sjp big1 Mister B(i)G

E moj Zverko, pa ti si lud čovjek!

Na jedan dan (ma lupetam, radi se o samo par sati) dobili smo Seks i Beograd. Ništa se posebno nije dogodilo, osim što je naša Zverka navodno jako ljubazan, galantan i pokriva sijede kako bi sakrio svojih 57 godina. Jednu državu  dalje, ne bilo mi teško, zamišljam ja kako sad ta euforija izgleda. Guinnessova knjiga rekorda danas bi sigurno postala bogatija za još jedan rekord: “Kako se tip-top srediti za Zverku u manje od pet minuta“. Da Keri (Carrie Bradshaw) postoji, kopirala bi upute od naših domaćih dama. Kosu su počupale vjerujem i žene od 17 pa do 77. Kako je jedna komentirala, ipak je on bez obzira na godine, ulov stoljeća.

E moj Zverko, pa ti si lud čovjek! Da si s naših prostora, pa da znaš kakvih sve ljepotica ima, bio bi mrvicu pametniji pa bi ovaj svoj, nonšalantni dolazak u Beograd pretvorio u pravi društveni event. Zamislite samo brojku pored “attending“ uz event “Upoznajte Zverku“! Facebook bi definitivno napao novi virus, nekakav “Big bug“! Ali ne, ti si odlučio doći i otići. Tko je tebi pobogu PR? Trenutno sam nezaposlena pa se javljam na dužnost, vidim, ne zna Mister Big kako se to radi. Ujedno bi nabavila bar tri, četiri dublera čisto da zbunimo jadan, seksa žedan (Be)ograd i otvorila audiciju. Ako ste mislili da ste na izboru za Miss sve vidjeli, varate se. Vara se i Kris. Očito ima para, pa mu to ne treba. Prevelika je on Faca da bi se susreo sa obožavateljicama ili ne daj Bože napravio neki trash show tipa  “Dovedimo seks u Beograd“!

Zanima me koji je to hotel u kojemu je odsjeo. Dođe mi da zovem sve beogradske hotele i ispitujem redom GDJE JE???? Predlažem beogradskim Zverkama da od iste hotelske sobe naprave muzej. Neka bude otvoren 0-24 za sve beogradske Keri, Samante, Šarlot i Mirande. Neka mu ostavljaju pisma poruke kao u Veroni na Julijinom zidu. Neka mu podare svoje najintimnije, obavezno nošeno čipkano rublje. Svaka, ali baš svaka posjetiteljica budućeg muzeja mora ostaviti ogrlicu sa svojim imenom (može i broj telefona) kakvu je nekada nosila njegova mila Keri.

Onda neka čekaju. Neka dožive i tih njegovih 57 godina bez da su ga upoznale. Bacite sve cipele, kremice, ruževe, nije bilo vrijedno! Otišao je. Ide za Kragujevac, navodno. Priča se da su pune željezničke i autobusne postaje, uvode se izvanredne linije, iz privatnih taksija ispadaju koferi, grudnjaci i parfemi. Neke nisu stigle redovnim linijama, pa eno ih, organizirale su vlastitu utrku na štiklama. Uskače se i u kočije, baš kao što je i njega pratila Keri. Nadam se da sutra po ulicama Beograda neće biti problema s konjskim izmetom.

Zverka i Beograđanka? Malo sutra! Nije da je ijednu spriječila činjenica da je bio u pratnji neke nepoznate (debil) žene u lovu za naslovnicom “People“-a.

Kaže sat da je već četvrtak. Da sam bila u Beogradu, da sam srela Zverku…da sam, oh da sam… Ma sigurna sam da bi nam se susreli pogledi posred Knez Mihajlove, da bi mu otrčala u zagrljaj spotaknuvši se o svoje Manolice koje nemam! On bi mi samo namignuo i šarmatno odgovorio “Baby, you’re the one“! Onesvijestila bih mu se u naručju, on bi me odveo u taj vražji nepoznati hotel čije se ime čuva kao C.I.A.-ina tajna, a ostalo je povijest.

Abso-fucking-lutely bi to bilo tako!

Ne bi, lažem. ‘Ladno me zaboli gdje je Mister Big, Faca, Zverka, čovjek sa 500 imena – Kris Not. Poslat ću sms svom Zverki. Možda bolje ne? Taj isto hrče negdje ko i Kris.

Noćas neću buditi ni njega ni Krisa.


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Editors choice