Pariska nedelja mode je zvanično završena. Uživali smo u revijama najvećih svetskih modnih kuća u jednom od najromantičnijih gradova na svetu – i još uvek nismo spremni da o njima prestanemo da pišemo! Među poslednjima, svoje najnovije kolekcije prikazali su brendovi Lacoste, Miu Miu, Louis Vuitton i Chanel, a ovo su revije na koje bi definitivno trebalo da obratite pažnju. Svaka od ovih revija donosi nam drugačiju estetiku i inspirisana je drugačijim vremenskim periodom, ali sve su istovremeno veoma savremenog duha. Ne sumnjamo da su ovi brendovi predvodnici novih modnih trendova, a u nastavku vam otkrivamo više o njihovim sjajnim, najnovijim revijama. Uživajte i inspirišite se za narednu sezonu!

Lacoste

Kreativna direktorka brenda Lacoste, Louise Trotter, nastavlja da istražuje sportsku estetiku u funkciji luksuzne mode, a njena najnovija kolekcija pravi je prikaz urbane estetike namenjene svima onima koji vode aktivan život i uživaju u modi. Odevni komadi koje nam je predstavila imaju i estetsku i praktičnu funkciju (koju sve više i više cenimo kod modnih brendova), a dobar primer ovoga je kišni mantil koji se može “zarolati” u torbu. Razlog zbog kog je ovaj mantil nastao? Louise je kroz smeh rekla kako su joj smetali dugi trench mantili dok je vozila bicikl kroz ulice Pariza. Ova kolekcija u sebi sadrži fenomenalnu paletu boja i stajlinge u kojima bismo rado provodili dane – a brend Lacoste garantovano je jedan od najinovativnijih brendova 21. veka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lacoste (@lacoste)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lacoste (@lacoste)

Miu Miu

Ah, šta više reći za Miu Miu, lični brend čuvene Miuccie Prade? Ovaj brend, koji je Miuccia osnovala 1992. godine, a prvu kolekciju prikazala 1993. godine – i dan-danas je jedan od brendova koji iz sezone u sezonu postavlja aktuelne modne trendove. Miuccia je pravi modni vizionar i gotovo nas nikada do sada nije razočarala, kako svojim kolekcijama za brend Prada, tako i za Miu Miu. Ove godine, njena Miu Miu kolekcija napravila je pravi boom u modnom svetu, time što je kroz svoje modele vratila estetiku ranih dvehiljaditih godina. Glavna odlika ove kolekcije bile su izuzetno plitke pantalone i suknje koje se nose na kukovima, a odevni komad koji je, možemo slobodno rećim, obeležio kolekciju bila je mini, veoma kratka i veoma plitka suknja. Ovaj tip suknji nekada su nosile pevačice kao što su Fergie, Christina Aguilera pa čak i Beyonce, a mi smo samo čekali na njihov povratak. Naredna modna sezona izgledaće zanimljvo ako se ovaj trend održi, a mi verujemo da hoće!

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Comments