Inspiraciju za ovu kolekciju Ford je pronašao u razigranim 70-im godinama, naročito u dokumentarcu o modnom ilustratoru Antonio Lopezu, koji uključuje i it manekenke tog doba Pat Cleveland i Donnu Jordan. Ova era izraženog glamura, boje, printa i oversize naočara za sunce oduvek se kao inspiracija provlačila kroz Fordove kolekcije, a naročito je došla do izražaja u ovoj, koja je upravo predstavljena kao mali beg u taj bezbrižni modni period.

Ovo je jedinstvena kolekcija za ekstroverte, ljude koji uživaju u raskoši i pažnji, i žele slobodno da istaknu svoje telo i lepotu. Kolekcija se uglavnom sastoji od svilenih, sjajnih i lepršavih materijala, a odevni komadi su u skladu sa time slobodni, glamurozni, sa dubokim izrezima i potpuno privlače pažnju na sebe. Tu su jarko dezenirane haljine, raskopčane košulje sa animal printom uklopljene uz šortseve i široke pantalone drugačijeg printa, kao i monohromni look-ovi u pink, neboplavoj i intenzivno ljubičastoj boji. Kompletna kolekcija je neverovatan spoj oblika i boja koji nam “igraju pred očima” – i jednostavno nemoguće je ne osećati euforiju dok je posmatrate.

Ukoliko ste se do sada bojali da otkopčate još to jedno dugme na košulji, ili iznesete više printova odjednom – evo prilike i evo inspiracije za ove poteze. Tom Ford ne prihvata stidljivost, a svojom odećom uopšte ne izaziva osećaj vulgarnosti – on jednostavno prikazuje pravu meru sexy samopouzdanog izgleda koji bi svaka od nas trebalo da ima. Oslobodite se, inspirišite ovom kolekcijom i učinite svoj jesenji garderober zanimljivijim!

Naslovna fotografija: instagram.com/tomford

Jovana

Comments