Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Nemački elektro sastav Kraftwerk neće nastupiti na Strawberry festivalu u Pekingu, jer su kineske vlasti uskratile dobijanje viza članovima benda. Razlog zbog kog se Kraftwerk našao na crnoj listi, jeste događaj od pre 15 godina. Naime, bend je trebalo da nastupi na koncertu “Tibetan Freedom” u Vašingtonu, ali su zbog vremenskih uslova nastup morali da otkažu. Bez obzira na to, kineska vlada njihovu nameru očigledno nije oprostila i shvatili su je kao pružanje podrške cepanju Kine. Da podsetimo, kineske vlasti su već godinama u sukobu sa Tibetom. Na ovoj autonomnoj teritoriji njihova vlast je vekovima najslabija, pošto Tibetanci za vrhovnog vođu smatraju Dalaj Lamu (Dalai Lama). Kraftwerk će možda zaobići Peking, ali neće Latitude festival na kome su najavljeni kao hedlajneri, kao ni T in the Park, koji ove godine slavi svoju dvadesetogodišnjicu.

slika kraftwerk Mjooz: Kinezi i obrade

Granice za muziku, granice za ideju?

Na internetu se može naći toliko pesama i spotova Lane del Rej (Lana Del Rey) da prosto, i mi koji pratimo njenu muziku, nekako nikada nismo sigurni da li je nešto nova pesma, ili je godinama možda bila negde na internetu u demo verziji. Ovoga puta nas je počastila i novim spotom i, pa ne baš novom pesmom, ali novom verzijom jedne stare numere. Reč je o delu Leonarda Koena (Leonard Kohen) “Chelsea Hotel No.2”. Original pesma je iz 1974. godine i navodno je posvećena Dženis Džoplin (Janis Joplin), a vi poslušajte kako je Lana ovu pesmu izvela.

Blast from the past:

Ne znamo da li će ovaj Lanin cover biti uspešan, ali možemo da se podsetimo jednog drugog koji je doživeo i te kakav uspeh. Reč je o pesmi “Big In Japan” koju izvodi grupa Guano Apes. Numera je originalno delo sastava Alphaville i bila je njihov debitantski singl. Guano Apes ju je prepevao 2000. godine i nalazi se na njihovom drugom albumu “Don’t Give Me Names”.


Milica Radović je uvek u manjku sa vremenom, novcem i strpljenjem. Voli da sa prijateljima sedne na po čašicu razgovora, da zaigra i da se smeje. Nema vremena za gubljenje, ni živaca za kukavice. Baby face, višak energije i manjak kilograma koristi kao prednosti, a vama poručuje: “Boj se ovna, boj se govna. Kad ćeš živeti?”

Editors choice