Imamo novi power duo muzičke scene. Ovo su dame koje ili volite ili ne razumete! Žanel Mone (Janelle Monáe) je najzad predstavila novi materijal kojim najavljuje album “The Electric Lady”. Novu pesmu “Q.U.E.E.N.” je uradila sa Erikom Badu (Erykah Badu), pa pogađajte dva puta da li je ovo nešto što bi trebalo preslušati. Pevačica je zvanično napravila diskografsku pauzu od tri godine, pošto joj je poslednji album “The ArchAndroid” izašao 2010.

Žanel je izjavila da je saradnja sa Erikom došla kao logičan rezultat njihovog dugogodišnjeg prijateljstva i mnogobrojnih razgovora. Inače, Žanelina diskografija je pomalo zbunjujuća, pa ne znamo da li da novi album nazovemo njenim četvrtim ili drugim. Ona svoj “debi album” iz 2003. godine nije zvanično objavila, nakon njega je predstavila konceptualno izdanje “Metropolis” koje je imalo četiri dela, i na kraju već spomenuti “The ArchAndroid”. “Q.U.E.E.N.” je mešavina Marvina Geja (Marvin Gaye), repa, soula i fantastičnosti.

slika zanel erika Mjooz: Kraljice, vinil i ljubav zauvek

Bow down to the queens!

Ako niste znali, još uvek postoji mesto na kome možete snimiti sebe kako pevate, na vinil ploči. To mesto se nalazi u Nešvilu i zove se “Third Man records store”. U ovoj radnji nalazi se jedina funkcionalna kabina za snimanje na svetu, koja datira iz 1947. godine.

slika kabina Mjooz: Kraljice, vinil i ljubav zauvek

Ovako izgleda najstarija vinil kabina na svetu u kojoj možete snimiti materijal u trajanju od 111 sekundi

U sklopu dana muzičkih ploča, kabinu su posetile muzičke legende Nil Jang (Neil Young) i Džek Vajt (Jack White). Vlasnici radnje nisu još otkrili Nilov snimak iz kabine, ali možete poslušati kako zvuči Džekova verzija klasika “Coal Miner’s Daughter” na vinilu.

Kroz ceo proces upotrebe kabine i snimanja vinil ploče u kratkom videu provešće nas Brendan Benson (Brendan Benson), član sastava Racounteurs, koji očigledno takođe gaji ljubav prema vinilu.

Blast from the past:

Numera koju mnogi smatraju definicijom rok ljubavne pesme, “Layla” Erika Kleptona (Eric Clapton) izašla je 1971. godine, a posvećena je Peti Bojd (Pattie Boyd) u koju je Klepton bio zaljubljen. Jedina začkoljica bila je ta što je Peti tada bila udata za Džordža Harisona (George Harrison), Kleptonovog prijatelja i kolegu. Long story short Peti se kasnije razvela od Harisona i udala za Kleptona, ali ni njihov brak nije potrajao zauvek. Dok ova pesma sigurno hoće.


Milica Radović je uvek u manjku sa vremenom, novcem i strpljenjem. Voli da sa prijateljima sedne na po čašicu razgovora, da zaigra i da se smeje. Nema vremena za gubljenje, ni živaca za kukavice. Baby face, višak energije i manjak kilograma koristi kao prednosti, a vama poručuje: “Boj se ovna, boj se govna. Kad ćeš živeti?”

Comments