Kristofer Li objavljuje album

Popularni britanski glumac Kristofer Li (Christopher Lee) otkrio je da će na svoj 91. rođendan objaviti drugi hevi metal album. Ovo novo muzičko ostvarenje nosiće naziv “Charlemagne: The Omens of Death”, a biće to nastavak albuma iz 2010. godine – “Charlemagne: By the Sword and the Cross”. Ovoga puta, Kristofer je sarađivao sa Ričijem Foknerom (Richie Faulkner), gitaristom benda Judas Priest, a kako navodi, biće to pravi hevi metal: “Prethodni album je bio metal, ali sam ja pevao više simfonijski. Novi album “The Omens of Death” je 100 odsto hevi metal. Ne vrištim na albumu, ali ovo je definitivno hevi metal”. U svetu glume Li je najpoznatiji po ulozi čarobnjaka Sarumana u filmu “Gospodar prstenova” (The Lord of the Rings), a pre svog ličnog muzičkog materijala gostovao je na mnogim albumima.

Omot novog Lijevog albuma Mjooz: Metal i Nickelback

Za svoje albume inspiraciju je pronašao u Karlu Velikom, svom predaku sa majčine strane

Metallica objavljuje 3D film

Članovi benda Metallica nedavno su najavili svoj 3D film, dokumentarno-igrano ostvarenje pod naslovom “Metallica Through the Never”. U ulozi režisera našao se Nimrod Antal (Nimród Antal), snimatelj filma “Predatori” (Predators), a reč je o kombinaciji igranih delova i dokumentarnog filma sa nastupa benda u “Rogers Areni” u Vankuveru. Premijera je prvobitno najavljena za 9. avgust, međutim, došlo je do nekih izmena, te će bioskopskoj publici film biti predstavljen tek posle 27. septembra. U filmu će se pojaviti mladi glumac Den Dihan (Dane DeHaan) koji će igrati člana ekipe koji je poslat da završi hitan zadatak, dok bend svira rasprodat koncert. Ovih dana premijerno je objavljen i prvi trejler.

The blast from the past:

Bend Nickelback 2005. godine objavio je svoj prvi singl sa petog studijskog albuma, numeru “Photograph”. Bila je to njihova treća pesma koja je ušla u top 10 na američkim top-listama, zauzevši čak drugo mesto Bilbordove “Hot 100” liste. Tri godine kasnije, bend je odlučio da iskoristi uspeh numere i ponovo je objavi kao izmenjen singl na području Velike Britanije. Širom interneta postoji i nekoliko zanimljivih parodija inspirisanih ovom pesmom, a jedna od najnovijih odnosi se na popularnu društvenu mrežu Instagram, koju možete pogledati ovde.

Izvor fotografije: en.wikipedia.org


Kristina Bijelić studira na Fakultetu za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments