Beogradska nedelja umetnosti ove godine održaće se u periodu od 19. do 26. juna i našim sugrađanima ponudiće bogat besplatan sadržaj. Mladi umetnici, dizajneri i ljubitelji umetnosti udružili su svoje snage i osmislili program u čast Beogradu.

Pod sloganom “B kao Beograd”, tokom sedam dana beograđane čekaju besplatne radionice, modna revija, izložbe, koncerti i performansi. “Želeli smo da našem gradu, za naš peti rođendan, poklonimo umetnost i mladost, i mislimo da smo u tome uspeli” rekli su članovi organizacionog tima kojeg čine mladi i ambciozni profesionalci i dodali: “Smatramo da mi, mladi, imamo obavezu da negujemo naše umetnike i da promovišemo prave vrednosti.”

Posebna pažnja ove godine usmerena je ka obeležavanju Svetskog dana muzike, koji se obeležava u nedelju 21. juna, a tim BNU će u saradnji sa mladim muzičarima Beogradu pokloniti besplatne koncerte klasične, jazz, funk i soul muzike. U Knez Mihailovoj ulici biće postavljena umetnička instalacija “Energija grada” koja za cilj ima da inspiriše sve prolaznike da koristeći umetničke elemente prikažu svog prikrivenog umetnika.

unnamed Mladi umetnici u čast Beogradu: B kao Beograd
Comments