Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Magija zadimljenog pogleda je neprolazna. Umetnost šminkanja. Eksperimentisanje raznim paletama boja, olovkama za oči. Od neprevaziđenog klasika, senčenja oka zagasito crnim nijansama, preko sivih, smeđih i plavih tonova, do nežno ljubičastih u kombinaciji sa nijansama boje lavande. Pustite mašti na volju!
Evo kako da u nekoliko koraka napravite savršeni “smokey eyes” efekat u klasičnoj crno-sivoj kombinaciji.

Podloga je bitna
Pre svega, dajte sebi dovoljno vremena za šminkanje pred izlazak. Smokey zahteva veštu ruku, ali, pre svega, vežbu i vreme. Neka vaša paleta boja obuhvata obaveznu belu, kao i sve nijanse sivih i crnih, od najsvetlijih do one najtamnije, boje uglja. Na ceo kapak nanesite malo korektora/pudera u stiku ili mat senku boje kože, kako biste dobili savršenu podlogu za tamne nijanse, a i senka će se duže zadržati na vašim očima.

slika 16 Moć zadimljenog pogleda   smokey eyes

Dobra četkica je vaš najvažniji saveznik

U ulozi Pikasa
Crnom mekanom olovkom za oči iscrtajte liniju na gornjem kapku, tik uz liniju trepavica. Ona ne mora biti savršena, jer će biti korigovana i “omekšana” nanošenjem senke. Iscrtajte i donji deo oka, i sa spoljašnje i unutrašnje strane, od ivice do ugla. Nakon ovoga, četkicom (poželjno je da bude malo deblja i okrugla) nanesite najtamniju nijansu senke na gornji kapak senčeći ivicu oka u obliku slova “V”. Liniju nagore možete produžiti po želji, u zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete.

126 Moć zadimljenog pogleda   smokey eyes

Koristite crnu mekanu olovku za oči da iscrtate osnovne konture

Na ugao oka nanesite svetle nijanse (bela, bež), a ka spoljašnjosti kombinujte tamnije nijanse, sa onom najtamnijom na samoj ivici oka. Na očni pregib nanesite senku srednje nijanse, ni previše svetlu, ni previše tamnu. Linije treba dobro razmazati, kako ne bi bile previše oštre. Ne plašite se da malo preterate. Jeste manje, zapravo, više, ali u ovom slučaju to se ne važi. Čak i ako negde linija malo pobegne ili se razmaže – samo će doprineti jačem efektu divljeg fatalnog pogleda.

slika 42 Moć zadimljenog pogleda   smokey eyes

Korak po korak do željenog izgleda

Još malo poigravanja…
Nakon nanošenja senki, još jednom pređite i ujednačite sve boje, tako da se kreću od najsvetlije na uglu oka, ka sve tamnijim prema ivici. Ispod donje linije trepavica možete naneti malo tamne senke u vidu linije, kako bi efekat bio još dramatičniji. Tik ispod samih obrva nanesite blago sedefastu, svetlu senku, kako bi vaše oko dobilo svežinu i pogled delovao otvorenije. Cilj je da oči izgledaju fino osenčene, bez grubih prelaza i naglašenih linija. Baš poput nekog umetničkog dela na platnu. Igrajte se nijansama, prelazima i kombinovanjem.

Desktop9 picnik Moć zadimljenog pogleda   smokey eyes

Zadimljeni pogledi daju fatalan efekat!

Finiš
Tačka na “i” je definitivno maskara na gornjim i donjim trepavice, u najmanje dva sloja. Najčešće biramo crnu, mada je možete uskladiti sa bojom senke (zelena, ljubičasta, plava). Za pravi mačkasti izgled naglasite trepavice na spoljašnjoj ivici oka. Takođe, možete i obrve naglasiti olovkom, u boji koja vama odgovara. Zlatno pravilo je nikako ne naglašavati usne i oči istovremeno. Dakle, ako ste se odlučili za efektan smokey, izbegavajte sjajeve i karmine u jakim i tamnim bojama. Najbolja varijanta je sjaj nežno roze boje, ili u boji kože – nude lips, jako popularan trend.

Dodatni savet:
Plavušama jako dobro stoji smokey od najtamnijih nijansi, jer je kontrast jako efektan. Pored toga, mogu eksperimentisati sa toplim, smeđim i zlatnim tonovima. Bingo su sve plave nijanse uz plave oči. Crvenokose treba da izbegavaju tamnocrne nijanse, a odlično im pristaju zlatni, smeđi i sivi tonovi. Crnokose dame mogu da koriste i zlatne i hladne tonove. Za brinete su savršeni svi zemljani tonovi, ali isto tako, uvek će im dobro pristajati i klasični smokey crnih nijansi.
Opustite se, eksperimentišite i zavodite svojim fatalnim pogledom!


Tamara Ognjanović, student pedagogije i perfekcionista do ludila, dan ne započinje bez ledenog ness-a i muzike, koja je njen smisao života i, po njenom mišljenju, definiše osobu. Zna napamet ceo serijal “Prijatelja”, koji su joj najbolji sedativ. Veruje u moć pogleda. “I don’t like defining myself. I just am” kaže i citira njenu večnu inspiraciju, Britney Spears.

Editors choice