Razmišljanja i osećanja autorke portreta dopunjavaju utisak koji fotografije neopozivo stvaraju: “Odeća kao koncept nije zanimljiva – ono što je interesantno jeste kako žena nosi odeću i kako se izražava kroz nju”.

To pokreće priču – razmišljate o tome kakvu bi tašnu ta žena trebalo da nosi, gde bi mogla da živi, šta bi radila vikendom… Lica modela na ovoj izložbi, nekako vas navode da o tome razmišljate, zanima vas kakve su te žene, kako razmišljaju, čemu se smeju, kako žive.

Venetia Scott sa svoje pozicije žene fotografa i modne urednice lično uživa u oblačenju, kako za poslovni sastanak, tako i za šetnju sa psom i odlično shvata transformativnu snagu svakog odevnog predmeta, svakog ukrasa i dodatka – svilena ešarpa ili narukvica koju vam je neko poklonio može imati ključnu ulogu u načinu na koji se predstavljate drugima. Ona kaže: “Mislim da su u meni uvek postojale dve različite žene. Jedna je devojka kojoj uopšte nije stalo šta nosi, nije je briga kakva joj je frizura, izgled je uopšte ne obavezuje. Ali druga je ona koja se igra odevanjem i svojom seksualnošću i poznaje snagu nošenja štikli i moć haljine u kojoj se osećaš dobro. Mi to znamo i to je prednost žena. Znate kako se osećate kada se oblačite i kako da igrate uloge, kao i kada to ne želite. Mi se ne oblačimo za muškarce, nego zato što želimo da osetimo tu moć, seksualnost, uticaj – moć oblačenja.”

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

Comments