Odeća, kao ni nokti, niti frizura, ne čine čoveka. U današnje vreme, kada svako teži da se brendira, stajling ga itekako prodaje.

tumblr lvzlmjp6jL1r4xdeao1 500 large Moćni aduti svake žene

Neka kosa bude vaš zaštitni znak

Kosa

Kako prepoznati da je kosi potrebna pomoć?

Kosa je oštećena ukoliko je pod prstima gruba, suva, beživotna i ako se lomi. Ukoliko se farba brzo ispira, znajte da je previše suva i oštećena da bi upila boju.

Pokvasite je – ako nema sjaja i slepljuje se, oštećena je.

Ne zaboravite, različita godišnja doba podrazumevaju različite tretmane za kosu. Redovan odlazak frizeru je veoma bitan. Savetujte se sa njim i pružite kosi negu koja joj je potrebna.

Volumen

Preporučljiva frizura za devojke koje nemaju gustu kosu, ili im je tanka vlas kose, jeste kraća ili srednja stepenasta frizura. U zavisnosti od kvaliteta kose i odabira odgovarajućih preparata za oblikovanje koji ne sadrže ulje, već volumiziraju, dodaju teksturu ili stvaraju efekat guste kose, saznajte koja tehnika sušenja vam odgovara. Maska od umućenog jajeta ili malo piva, takođe, dodaju volumen kosi.

jessica simpson volume hairstyle1 Moćni aduti svake žene

Jessica Simpson - žena prelepe kose

Boja

U zavisnosti od okruženja u kome živite, mesta na kome radite, oblika lica, boje tena i vašeg karaktera, uz savet frizera izaberite i boju. Onu koja će vam pristajati, a neće stvarati poteškoće, jer je teška za održavanje.

Najbitnija stavka je da frizura bude uredna – pre svega da kosa bude čista, bez izrastka od tri do pet centimetara, bez iskrzalih krajeva koji čine jednu četvrtinu frizure, i da ne zaboravimo strah od češlja i slične fobije.

Nokti

Kao i kosa, nokti su odraz našeg zdravlja. Promene na noktima ukazuju na infekcije ili nedostatke vitamina.

Suvi i lomljivi nokti – nedostatak vitamina A i kalcijuma; nokti savijeni prema dole – nedostatak proteina, folne kiseline, vitamina C; vertikalne linije na noktima – moguć znak slabog varenja i manjak vitamina B12, kao i gvožđa. Bledi nokti – anemija i slaba cirkulacija.

Nije važno da li ćete otići u salon ili ćete brigu o noktima vršiti kod kuće, bitno je da povedete računa o njima.

Važno – Skidanje i nanošenje laka više od dva puta nedeljno ih isušuje. Potražite sredstvo za uklanjanje laka koje ujedno i vlaži nokte. Turpiju nikome ne pozajmljujte.

tumblr luoxemwWZT1qf4k86o1 500 large Moćni aduti svake žene

Neobično i zanimljivo

Nalakirajte nokte kao profesionalac – potreban vam je komadić vate ili tufer, drveni štapić za povlačenje zanoktica, baza za lak za nokte (base coat) i lak za nokte.

Prvi korak – tuferom uklonite prethodni lak. Drveni štapić obložite vatom i pogurajte zanoktice. Operite ruke, da bi uklonili skidač laka, mrtve ćelije kože, sve što može otežati laku da se sjedini sa noktom.

Drugi korak – nanesite bazu za lak za nokte tako što ćete ukloniti višak tečnosti sa četkice, usmeriti četkicu ka sredini korena nokta i bržim pokretom ga premazati. Isto tako, premažite i levu i desnu stranu nokta. Baza će popuniti neravnine i zaštititi  nokte od isušivanja, te sprečiti da požute. Neka se baza potpuno osuši.

Treći korak – uzmite lak za nokte i lagano ga umutite dlanovima da se ne bi stvorili mehurići. Prislonite dve trećine dužine četkice na suprotnu stranu grlića bočice, kako biste uklonili višak laka. Način nanošenja je isti kao i za bazu. Ukoliko nanosite i drugi sloj, obavezno sačekajte da se prvi dobro osuši.

Možete naneti i završni premaz (top coat), da zaštiti lak i vašim noktima da sjaj.

Za kraj uzmite štapić za uši, umočite u skidač laka i uklonite mrlje od laka, koje su vam slučajno završile na prstima.

tumblr luh771S1qy1qd0nbno1 500 large Moćni aduti svake žene

Zdravi nokti su čvrsti i otporni

Nema izgovora, devojke, ne morate biti uvek doterane i obučene kao za modnu pistu, ali urednost i negovanost se ne sme dovoditi u pitanje. Najnovija krpica neće anulirati iskrzali lak na noktima ili izgled pokislog miša, usled odgovarajuće frizure.

Ne zaboravite – zdravi nokti su čvrsti i otporni, a kosa sjajna i lepršava.


Iva Lekić voli podjednako da komplikuje i pojednostavlja, čvrsto veruje svom instinktu i ne daje obećanja, jer zaboravlja… Ima skoro savršen odbrambeni mehanizam protiv primitivnih oblika života koji nas okružuju. I dalje ne zna šta će biti kad poraste

Comments