5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Moda danas: Il si kreativan il nemaš ukusa

Moda danas: Il si kreativan il nemaš ukusa

Sedim sa kolegom i u opuštenom razgovoru ovog puta on za mene ima 1,000 pitanja o modi. Kažem “ovog puta”, jer sam iz njegove percepcije uvek Ja ta koja nešto ispituje i kojoj nešto nije jasno. Mislim kako bih vam rekla, a sa kim ću u ponedeljak ujutru uz prvu kafu prepričavati startovanje koje sam doživela za vikend, ako ne sa kolegom sa kojim delim office? Koga ću smarati onim našim čuvenim ženskim dilemama oko muškaraca ako ne njega? Mislim stvarano i on! Elem…

Zabezeknut šta je sve video dolazeći na posao jutros, kada su u pitanju outfiti devojaka na beogradskim ulicama, ne prestaje da komentariše. U principu nije mu jasno čime se mi devojke rukovodimo kada biramo šta ćemo obući? Kaže on “Kod muškaraca ti je vrlo jasno, ako idem na posao oblačim košulju, ako idem na piće obući ću majicu, a u svakom slučaju nosim neke farmerke. To je to”. I zaista je tako. Sa jedne strane mu, postajući svesna činjenice koliko je samo u pravu, zavidim na jendostavnosti izbora koji ima, ali sa druge strane nikada ne bih menjala sve te haljine, suknje, majice, košulje, topove, sakoe, blejzere, helanke, farmerke, šortseve koje imamo u ponudi mi žene. Nekako čini mi se da imamo više načina da istaknemo baš ono što želimo i isto tako sakrijemo sve ono što smatramo svojim nedostatkom. Ovo su jedni od momenata kada tako volim što sam žensko.

hot under the collar stockholm street style oct 29 12 e1351807023178 Moda danas: Il si kreativan il nemaš ukusa

E sada, nije njega konkretno interesovala tema “ko koliko ima stvari u ormaru muškarci vs. žene” – koja se meni spontano namestila i tražila odgovore, njega je zanimalo šta je uopšte moderno danas. Komentariše on da je njemu čudno kada vidi devojku u starkama i suknji ili pak neki vintage detalj na ultra moderno stilizovanoj devojci. I tako se pita naglas moj kolega šta je uopšte moderno i kako se može reći da je neka devojka “in” obučena, a zapravo ima na sebi neke komade koji su sve, ali nikako nisu iz tekuće sezone? Ja pokušavam da mu objasnim kako su se danas stil i moda pomerili na viši nivo i kako devojka koja je moderno obučena sme sebi da dopusti vintage izlet u svom odevanju… i tako ja njega ubeđujem u nešto u šta zapravo ni sama apsolutno ne verujem…

I onda razmišljam… da li je zapravo street style, odnosno ono što viđamo na većini devojaka u gradu uvek ono što je i moderno? I šta je uopšte danas moderno? Čini mi se kao da je reč moda sada dobila novu dimenziju. Da se ona više posmatra kao prateći segment lifestylea i da je ona u funkciji izražavanja našeg ličnog pečata. Pogledajte na primer Vivijen Vestvud. Ona je jedna od kreatorki čije će modele najveći modni znalci uvek oceniti kao posebne i vrlo tražene, a sa druge strane da li ste nekada videli njen lični stil?! Kako ona kao neko ko živi modu zapravo ima svoju ličnu vizuru iste?

westwoodgreendress Moda danas: Il si kreativan il nemaš ukusa

Sloboda je ključ svega, a današnje vreme i obilje svega doveli su nas u situaciju da se možemo smatrati “moderno odevenom” i onda kada recimo uzmemo maminu suknju, košulju i strake. Druga stvar je da li je to što smo obukli i lepo, druga stvar.

Razumete o čemu govorim?! Današnja moda je preplitanje tradicije i modernog poimanja ovog fenomena. Svega po malo, ali ključna stvar je stil. Bingo. To je suština. Imati stila.

Sa stilom i osećajem za modu svaka devojka danas može izgledati lepo, usklađeno i nadasve moderno.

Tako da pravac u mamin ormar po neku suknju ili pak iscepajte bratove stare farmerke i napravite neki boyfriend jeans.

A pomislile ste da nemate šta da obučete danas?! Budite kreativne, stil sam sigurna da već posedujete i poneki Wannabe modni savet npraviće od vas kraljicu street stylea. Samo hrabro.

Milica Popović

Editors choice