Džeri Fej Hol (Jerry Faye Hall) je američki model i glumica, takođe poznata po svojoj dugoročnoj vezi sa Mik Džegerom (Mick Jagger), pevačem grupe The Rolling Stone. Par ima četvoro dece.

Džeri je rođena u Gonzalesu, u Teksasu, gde je i završila svoje školovanje. Ima sestru bliznakinju Teri (Terry) i jos tri starije sestre. Nakon saobraćajne nesreće, koju je doživela u svom rodnom gradu, novac od osiguranja je iskoristila da se preseli u Francusku.

JERRY HALL VOGUE PARIS 1984 670x880 Moda na naslovnici: Legendarna Jerry Hall

Prelepa Džeri slikana par meseci posle prvog porođaja

Modni agenti su je otkrili dok se sunčala na plažama Sent Tropea. Preselila se u Pariz, gde je delila stan sa pevačicom Grejs Džons (Grace Johns), sa kojom je uronila u pariski noćni život i neprestano ludovanje po klubovima. Nakon nekog vremena se preselila da živi sa modnim ilustratorom Antonijom Lopezom (Antonio Lopez) i njena karijera je započela. Tokom 1975. godine se pojavila obučena kao sirena na omotu albuma Roxy Music-a. Pet meseci posle toga pevač Brajan Feri (Bryan Ferry) joj je dao verenički prsten, a pojavila se i u njegovom spotu. Do 1977. godine Džeri je bila na preko 40 naslovnih strana, uključujući i italijanski “Vogue”.

Zarađivala je preko 1,000 dolara na dan. Njen zaštitni znak – duga plava kosa, vitka linija i visina veoma brzo su od nje napravili pravu zvezdu tog perioda. Iste te godine upoznala je Mik Džegera i počela da se zabavlja sa njim. A on se zbog Džeri razveo od svoje prve supruge. U martu 1984. godine rodila je prvo od njihovo četvoro dece. U septembru 1984. godine se pojavila na naslovnoj strani francuskog “Vogue”-a u prelepoj ljubičastoj haljini sa šljokicama, a iza fotoaparata se nalazio čuveni fotograf Albert Votson (Albert Watson). I ovo je jedna od njenih najlepših naslovnih strana koju kolekcionari pažljivo čuvaju u svojim kolekcijama.

Džeri je vodila uzbudljiv i buran zivot, budno praćen okom javnosti i fotografa, a od pre par godina dostupna je i njena biografija u slikama. I dan-danas pleni i osvaja svojom lepotom.

Izvor fotografije: chiraghpatel.com

Prethodne tekstove iz serijala “Moda na naslovnici” možete pogledati ovde.


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Comments