Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Prvi put su se na naslovnoj strani čuvenog modnog magazina “Vogue”–a za italijansko tržište na naslovnoj strani našli modeli koji u modnom svetu spadaju u kategoriju “plus size”. Umesto čuvenih manekenki i često anoreksičnih modela, na naslovnoj strani su se našle tri prelepe žene koje su, blistajući i sa ponosom, pokazale svoje obline. U modnom svetu se često propagira preterana mršavost i tanka je linija koja deli mršavost od anoreksije, a zaboravlja se da sve žene poseduju lepotu i da one sa oblinama i par kilograma viška mogu biti veoma lepe i privlačne, čak i ženstvenije od takozvanih mršavica. Ovom idejom se vodila glavna urednica Franka Sozani (Franca Sozzani) birajući modele koji su krasili naslovnu stranu junskog izdanja za 2011. godinu.

Tako su se na prelepoj crno-beloj fotografiji i naslovnici našla tri plus size modela: Tara Lin (Tara Lynn), Kendis Hafin (Candice Huffine) i Robin Lavle (Robyn Lawley). Crno-bela naslovnica donosi tri lepe žene slikane u zavodljivom donjem rublju. A iza objektiva se našao čuveni fotograf Stiven Mejsel (Steven Meisel). Glavna urednica Franka pokrenula je i sajt na kome savete o modi i lepoti, kao i razne ideje, mogu pronaći i dame sa oblinama a ne samo žene koje nose najmanji konfekcijski broj. A samim tim je otpočela borbu protiv anoreksije i izgladnjavanja koje su česta posledica ugledanja da zvezde i poznate ličnosti.

Moda na naslovnici Lepota se krije u oblinama Moda na naslovnici: Lepota se krije u oblinama

Tri prelepe “plus size” manekenke blistaju na naslovnici i pokazuju sa ponosom svoje obline i seksepil

Izvor fotografija: fashionologie.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

Editors choice