Koliko je bitna dobra naslovnica, govore i brojke – svake godine se objavljuju liste poznatih ličnosti čije lice na naslovnici donosi najbolju ili najlošiju prodaju časopisa (čitaj: zaradu). A Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker) se uvek nalazi u grupi ovih prvih! Taj podatak nije promakao ni časopisu “Harper’s Bazaar”, te se ova modna ikona više puta našla na naslovnici istog.

“Harper’s Bazaar” je jedan od onih časopisa koji posebnu pažnju posvećuju svojim pretplatnicima, koje u sandučetu dočeka izdanje sa sasvim drugačijom, luksuznom naslovnom stranom. Naime, na naslovnici izdanja koje se može naći na kioscima nalazi se i mnoštvo istaknutih naslova i tema broja, kako bi se privukli novi kupci, oni koji časopis ne kupuju iz meseca u mesec, dok se za pretplatnike štampa izdanje koje na naslovnici ima sasvim drugačiju, sjajnu fotografiju, na kojoj gotovo i da nema teksta. Ovim potezom “Harper’s Bazaar” postiže da se pretplatnici osećaju posebno i cenjeno.

Tako je bilo i sa martovskim izdanjem 2009. godine. Na redovnoj naslovnici, ali i na naslovnici za pretplatnike, našla se upravo divna Sara. Iako su obe delo čuvenog Pitera Lindberga (Peter Lindbergh), one se u potpunosti razlikuju. Sa naslovnice izdanja iz slobodne prodaje popularna SJP se smeši u divnoj beloj haljini Versace. Ipak, za razliku od ove, koja je neosporno lepa, ali se ni po čemu ne izdvaja iz mase drugih, naslovna strana izdanja za pretplatnike je jedna od najupečatljivijih u istoriji ovog časopisa. Na fotografiji koja krasi ovo posebno izdanje Sara Džesika trči preko Bruklinskog mosta od glave do pete odevena u Chanel. I još jednom se ta divna kombinacija vrhunske mode, njujorške ikone i samog Njujorka pokazala izuzetno uspešnom!

Sarah Jessica Parker za “Harper’s Bazaar” Moda na naslovnici: New York State of Mind, Sarah Jessica Parker

“Harper’s Bazaar”, mart 2009. godine: Naslovnica izdanja za slobodnu prodaju

Sarah Jessica Parker na “Harper’s Bazaar” naslovnici Moda na naslovnici: New York State of Mind, Sarah Jessica Parker

“Harper’s Bazaar”, mart 2009. godine: Naslovnica izdanja za pretplatnike

Izvor fotografija: harpersbazaar.com


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Comments