Madona (Madonna) je američka pevačica, tekstopisac, igračica, glumica, reditelj i preduzetnik. Prodala je više od 300 miliona albuma širom sveta i proglašena je za najprodavanijeg ženskog umetnika svih vremena i time je dospela u Ginisovu knjigu rekorda (Guinness World Records). Smatra se da je ona i jedna od 25 najmoćnijih žena prošlog veka po listi magazina “Time“. Veoma uticajna ličnost savremene muzike često je prekrajala svoj muzički stil i izgled, kao i imidž kojim je predstavljala sebe i svoje albume.

Njene različite muzičke produkcije i imidž izazivaju veliki broj pohvala ali i kontroverzi.  Tokom njene karijere veliki broj  njenih pesama je bio na samom vrhu svetskih top listi, a ova muzička diva traje i danas. Ona je veoma uspešna poslovna žena i umetnica koja uspeva u svemu čime počne da se bavi. A naslovna strana na kojoj je pozirala za italijansko izdanje modnog magazina “Vogue“-a za februar 1991. godine postala je legendarna. Madona je pozirala u čast holivudske dive Merlin Monro (Marilyn Monroe ), a iza objektiva se nalazio fotograf Stiven Majzl  (Steven Meisel). U časopisu se nalazio i editorijal sa Madonom u stilu Merlin i celo snimanje je nosilo naziv : “Madona kao Merlin“. A fotografije nastale tokom ovog editorijala kao i naslovna strana su korišćene sa promociju filma : “U krevetu sa Madonom“ ( In the bed with Madonna), kao i u knjizi “Sex“ 1992. godine i za promociju singla “Bad girl“.

Madonna1 Moda na naslovnici: Pop diva Madonna kao Marilyn Monroe

Prelepa Madona u stilu Merlin Monro na naslovnici koja će postati legendarna

Izvor fotografije: madonnascrapbook.blogspot.com

Prethodne tekstove iz serijala “Moda na naslovnici” možete pogledati ovde.


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Comments