U svetu modnih časopisa septembar je najvažniji mesec u godini. Septembarska izdanja su najobimnija, sadrže detaljne preglede trendova za narednu sezonu i mnogobrojne reklame i modne kampanje. Ekipi koja je radila dokumentarac pod nazivom “Septembarsko izdanje” (The September Issue) bilo je dozvoljeno da zaviri iza kulisa najvećeg i najuticajnijeg modnog časopisa – američkog “Vogue”-a. Ukoliko već niste, dokumentarac obavezno pogledajte i saznajte da li je poznata urednica Ana Vintur (Anna Wintour) zaista “čelična lejdi” kao što se priča. Dokumentarac prati dešavanja na pripremi izdanja za septembar 2007. godine, izdanja koje je u tom momentu bilo najobimnije ikada (do danas ga je preteklo prošlogodišnje septembarsko izdanje sa Lejdi Gagom (Lady Gaga) na naslovnici.

Za naslovnicu ovog izuzetno važnog izdanja odabrana je prelepa glumica i britanska it devojka Sijena Miler (Sienna Miller). I mada je samo snimanje naslovnice pratilo Anino nezadovoljstvo cover devojkom (konkretno, imala je zamerke na njene zube, vrat i neposlušnu kosu!), rezultat je bio više nego zadovoljavajući. Sijena na naslovnici izgleda prelepo u beloj haljini sa perjem Marchesa. Fotografisanje je povereno nikom drugom do čuvenom Mariju Testinu (Mario Testino).

 Moda na naslovnici: Sienna Miller na naslovnici septembarskog izdanja

“Vogue”, septembar 2007. godine: Britanska glumica u divnoj haljini Marchesa

Izvor fotografija: vogue.com


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Comments