Glumica Sofija Loren (Sophia Loren), jedna od najlepših žena sveta, svetsku slavu stekla je tokom šezdesetih godina prošlog veka. I mada iza sebe ima izuzetnu karijeru i uloge u desetinama sjajnih filmova (za jednu glavnu žensku ulogu je 1962. godine dobila i Oskara), javnost je najviše intrigirala svojom zanosnom pojavom i ljubavnim životom. Od svoje 15. godine bila je zaljubljena samo u jednog čoveka, za koga se kasnije i udala, ali i danas se pamti kako su muškarci, uključujući mnoge njene poznate filmske partnere, gubili glavu za njom. Maslinasti ten, pune usne, raskošne obline, seksepilan naglasak i mediteranska lepota… Pa, ko bi ih krivio?

Prelepa Sofija pojavila se na naslovnici britanskog izdanja časopisa “Vogue”, jula 1965. godine. Zanimljivo je da glumica nije posebno stilizovana za ovu naslovnicu, već ju je legendarni fotograf Dejvid Bejli (David Bailey) fotografisao na setu filma u kom je glumila – “Lejdi L” (Lady L). Kostim turske plesačice Sofiji pristaje savršeno i još više ističe njene krupne oči i egzotičnu lepotu. Za ovaj, ali i za ostale kostime u ovom filmu, bili su zaduženi vrsni kostimografi – Marsel Eskofije (Marcel Escoffier) i Žaklin Žijo (Jacqueline Guyot).

Sophia Loren za “Vogue UK” Moda na naslovnici: Sophia Loren kao egzotična lepotica

“Vogue UK” , jul 1965. godine: Sofija na snimanju filma “Lejdi L”

Izvor fotografija: vogue.co.uk


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Comments