I dok ovih dana zanosna, plavokosa Naomi Kembel (Naomi Campbell) blista na naslovnici brazilskog “Vogue”-a i u 43. godini dokazuje da je jednom supermodel i zauvek supermodel, mi se osvrćemo nekoliko decenija unazad i divimo se lepoj manekenki sa početka karijere.

Naomi se prvi put našla na naslovnici najpoznatijeg modnog časopisa svega godinu dana nakon što je otkrivena. U decembru 1987. godine u britanskom izdanju časopisa “Vogue” prepoznali su buduću zvezdu modnog sveta i upravo nju izabrali za ovo bitno, božićno izdanje. Fotografisanje je povereno čuvenom Patriku Demaršelijeu (Patrick Demarchelier). Nasmejana, mlada Naomi predivno izgleda u savršenom outfitu modne kuće Chanel. I mada se, nakon ove, našla na još mnogo naslovnica prestižnih modnih časopisa (samo za britanski “Vogue” ih je snimila ukupno osam), nama je ova jedna od najdražih!

 Moda na naslovnici: Viva, Naomi!

“Vogue UK”, decembar 1987. godine: Naomi na početku karijere

Izvor fotografija: vogue.co.uk


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Comments