Ako si odrasla tokom osamdesetih godina, prosto ne znaš da li su gore bile osamdesete ili devedesete, makar kada je moda u pitanju. Lično, odrasla sam tokom devedesetih i kada se setim šta sam sve nosila, mnogo mi se više sviđaju odevne kombinacije koja je mama nosila desetak godina pre mog rođenja. Ipak, daleko od toga da je moda osamdesetih u svakom pogledu bila sjajna iako ima dosta blistavih momenata. Mnogo je trendova koje bi naše mame, ali i mi same rado zaboravile dok se neki, gle čuda, vraćaju na velika vrata i to još u mnogo boljoj, modernijoj varijati.

Jedna od glavnih asocijacija na osamdesete godine jeste velika, ali ono baš velika kosa. Dakle – što veće to bolje. Da li ćeš staviti mini-val ili natapirati kosu do plafona, na tebi je izbor, a uz to se podrazumeva i jaka šminka koja je takođe na vrhuncu – tik do obrva! Hvala, ali ovo ćemo preskočiti.

mini val Moda osamdesetih: Šta to želimo da zaboravimo, a šta i dalje volimo?

Kada imaš veliku kosu, normalno je da želiš i velike aksesoare. Doduše, danas rado nosimo velike minđuše koje se spuštaju do ramena, jer tako dobro idu uz top haljine!

mindjuse Moda osamdesetih: Šta to želimo da zaboravimo, a šta i dalje volimo?

Moda osamdesetih je sva bila u bojama! Neonskim bojama. One možda jesu dominirale u celokupnim autfitima, što danas nikako ne želimo, ali šta je sa patikama za trčanje koje su sve više i više – poput markera?! Nema veze, jedan upadljiv detalj je sasvim u redu, ali rado bismo se zadržali na tome. (P.S. Jesi li videla Saru Džesiku Parker u neonskim bojama od glave do pete u filmu “Girls Just Want to Have Fun”? Ako nisi, nisi ni živela, vala!)

neonske boje Moda osamdesetih: Šta to želimo da zaboravimo, a šta i dalje volimo?
Comments