Program modne manifestacije BAFE biće izmenjen zbog trenutne situacije u zemlji. Modni dizajner Džordžine Esi doniraće celokupan prihod od prodaje svoje nove kolekcije za pomoć ugroženom stanovništvu, dok će posetioci manifestacije biti u prilici da pomognu kupovinom specijalnih ceger-torbi, bedževa i drugim donacijama.

Dejan Popović Moda u službi humanosti: IV Belgrade Alternative Fashion Event

IV Belgrade Alternative Fashion Event održava se od 29. do 31. maja u prostoru “Mikser House”-a (Karađorđeva 46), sa početkom u 20h. Tokom prva dva dana manifestacije svoj rad predstaviće mladi dizajneri iz čitavog regiona, dok će trećeg dana biti organizovana izložba modnih vinjeta pod nazivom “Live dolls”.

ivonafodorap Moda u službi humanosti: IV Belgrade Alternative Fashion Event

Naše usne su pokretači inspiracije, sredstvo izražavanja, kao i univerzalni simbol komunikacije. Kolekcija slovenačkog brenda Squat ima za cilj da izmami posmatrače da “čitaju” sa usana i tako shvate poruku koju one, tj. onaj ko nosi odeću, želi da prenese.

Marko Sabo Moda u službi humanosti: IV Belgrade Alternative Fashion Event

Srpski dizajner Dejan Popović predstaviće kolekciju “Deca Gaje”, namenjenu svim devojkama i ženama koje žele da izgledaju kao boginje savremenog doba. Kako je modna ikona Vivijen Vestvud jednom rekla: “Zašto ne biste izgledali kao boginja svaki dan ako možete, zašto ne?”.

Ivona Fodora predstaviće kolekciju koja predstavlja savremeno viđenje nekih detalja narodne nošnje. Kolekcijom dominiraju nežne, pastelne boje i lagani materijali.

Me and the Machine Moda u službi humanosti: IV Belgrade Alternative Fashion Event

Me and the machine su mladi dizajnerski dvojac iz Zagreba koji čine Vanja Veselić i Berislav Kovačević. Dobitnici su druge nagrade na prestižnom događaju namenjenom modnim talentima – Modnom Ormaru. Kolekciju IIIII čine minimalistički i monohromatski odevni komadi. Osnovni element, linija, serijski se ponavlja u skupovima stvarajući analogiju sa savremenim dobom, u kojem ništa nije stalno – osim promene i neprekidno rastuće brzine.

Maska koju stavljamo na lice predstavlja beg od stvarnosti u kojoj smo izloženi osudama društva, zato što odudaramo od običnog kalupa, zato što smo drugačiji. Hrvatski dizajner Marko Sabo ovom kolekcijom želi da pokaže da su svi posebni i jednako vredni i da niko ne zaslužuje da stavlja “masku” zbog drugih.

Pored njih, svoje kolekcije predstaviće i Lazar Ilić, Andrea Jovanovska, Sisters&Brothers Code, Marina Mićanović i drugi.

SQUAT Moda u službi humanosti: IV Belgrade Alternative Fashion Event

Pokrovitelji manifestacije BAFE su: “Mikser House”, “UK Parobrod” i “Mrvica Hairstyle”, dok će medijsku podršku pružati “Grazia”, “Esquire”, “Wannabe Magazine”, “Plezir magazin”, “Fashionela”, “Pufnica” i drugi.

Belgrade Alternative Fashion Event je regionalna modna manifestacija čiji je cilj upoznavanje javnosti sa novom generacijom modnih dizajnera koji neguju poseban odnos prema kreiranju odevnih predmeta. BAFE organizuje i besplatne edukativne radionice iz oblasti mode i umetnosti. Manifestacija se održava dvaput godišnje, u maju i novembru.

Comments