Ne tako davno, kada je nova generacija modela počela da osvaja ne samo modne piste već i naše Instagram feed-ove, Off-Duty stil su činili prilično jednostavni komadi – bele majice, kožne jakne, uzane farmerke i kratke čizmice. Ah da, i naočare za sunce iza kojih su se devojke krile od radoznalih pogleda! Van piste, svi modeli su izgledali skoro pa identično. Seti se samo Kendal i Džidži – isti stil oblačenja, ali srećom da drugarice i koleginice fizički ne izgledaju isto pa smo mogli da ih razlikujemo…

Ali, sada je došla nova generacija modela koja je rešila da redefiniše pravila Off-Duty stila. One nisu odbacile ključne komade koje sve mi obožavamo, ali su počele drugačije da ih kombinuju, da u autfite uključuju nove komade, da smelije iskazuju svoj modni stav i samim tim – da nas još više inspirišu!

Biti iskren prema sebi i dosledan svom ličnom stilu je danas modelima jako važno i to ne samo zbog formiranja baze fanova, već i zbog dobijanja velikih poslova – jaka, prepoznatljiva ličnost je na ceni, a način oblačenja spontano dolazi uz to. Ovo ne znači da će naše nove omiljene IT devojke nositi samo skupe stvari sa potpisom čuvenih dizajnera, naprotiv, njihovo omiljeno modno pravilo je mix&match – boja i printova, krojeva i stilova, skupog i jeftinog… Ponekad samouvereno nose čak i ono što 90% modno osvešćenih devojaka ne bi nosilo i to na njima izgleda ludilo dobro!

U nastavku teksta pogledaj koje smo to modele, “kraljice” Off-Duty stila, izdvojile kao trenutno najinspirativnije!

Camille Hurel

Francuski model Camille Hurel je imala najviše “odrađenih” revija iza sebe u septembru 2016. godine, uključujući sve one najvažnije, u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu. Njen stil čine klasični, ali komadi koji su udobni i prijatni za nošenje, koje potom kombinuje sa statement nakitom. Camille odiše tim prepoznatljivim francuskim šarmom i baš zato i jeste ikona stila nove generacije!

Mercy Sang

“Vogue” je u njoj prvi prepoznao ikonu stila, a nama nije bilo potrebno mnogo da se zaljubimo u njen French-inspired stil. Mercy obožava all-black kombinacije, i generalno crnu, ali uvek ih osveži upadljivim detaljem kao što je, recimo, crvena torbica. Ukoliko i sama obožavaš da nosiš crno, u njenom stilu ćeš sigurno pronaći inspiraciju i ideje kako da budeš u crnom od glave do pete, a da izgledaš classy&stylish!

Comments