Ja sam jedna od onih osoba koje bi pre škiljile na suncu nego stavile naočare. Ne znam zašto, ali jednostavno nemam naviku da ih nosim, a sa druge strane je tu i činjenica da ne vidim njihovu poentu kada sam recimo po ceo dan u kancelariji. Međutim, shvatila sam da ovaj moj latentni otpor prema naočarima zapravo potiče od činjenice da i dalje nisam pronašla svoj savršeni par naočara od kog se ne bih odvajala, jer je jedini način da nosiš naočare zapravo taj da ti se sviđaju, kako same po sebi, tako i na tebi. Da, ovo pravilo se odnosi i na naočare za vid, ali o tome nekom drugom prilikom.

Dakle, naočare za sunce će biti must have aksesoar i ovog leta, očekivano naravno, a ovo su modeli koji će biti u fokusu. Moderni ili retro, u svetlim ili tamnim bojama, izbor je na tebi. Samo je važno da pronađeš one koje ti savršeno pristaju kako više ne bi doprinosila stvaranju bora oko očiju iz tako glupog razloga kao što je nemanje adekvatnih naočara!

Beli ram

Krupne, upadljive naočare sa debelim belim ramom bile su pravi hit 2017. godine kada smo se naprasno svi zaljubili u taj kultni aksesoar šezdesetih. Sada, tri godine kasnije, slični modeli se vraćaju na scenu, s tim što je akcenat ipak na belom ramu, pre nego na obliku istog. Dakle, možeš da odabereš bilo koji oblik, samo da je u beloj boji – ukoliko ti se dopada ovako upadljiv aksesoar.

Velika ravna stakla

Pomalo futurističke, a definitivno kul, naočare sa ravnim, velikim staklima su nešto što smo često mogli da vidimo na Kim Kardashian. I ovaj model naočara nije nov na modnoj sceni, ali ponekad dobre stvari (i trendove) ne treba menjati. Sasvim crne ili u nekoj drugoj boji ili dezenu, sa blago providnim staklima – odaberi svoj savršeni match.

Ne baš mikro 

Nerealno male naočare koje su poznate ličnosti nosile tokom cele prošle godine najzad padaju u zaborav i ustupaju mesto nešto većim, ali i dalje prilično malim naočarima koje nas podsećaju na modele koji su se nosili tokom devedesetih. Šta znam, izgledaju simpatično, ali je jako važno da ih nosiš sa stavom i da naravno pronađeš one koje ti stoje kao da su za tebe i pravljene.

Comments