Glinene posudice sa poklopcima deluju kao arheološko blago, zaostavština neke drevne civilizacije i potpuno su neodoljive. Možete se pitati čemu mogu da vam služe i šta uopšte možete držati u njima, ali želećete da ih imate na policama. Ne moraju ničemu da vam služe, osim da ih uparite sa svećnjakom i napravite svoju minijaturnu izložbenu postavku šarmantnih predmeta od prirodnih materijala.

Pluta je veoma zastupljena u dekoraciji i izradi predmeta u novoj kolekciji popularne dizajnerke – a u kombinaciji sa staklom, drvetom, glinom, predstavlja odličan način da se istakne njena tekstura i da se svakom predmetu da gotovo lebdeći utisak lakoće.

Kolekcija pod nazivom “Modern California” izrađena je, kao i njeni prethodni radovi, od lokalnih i održivih materijala, a svaki predmet je ručno rađen u Abrantes Oakland, California studio.

Melanie Abrantes će svoje radove izložiti na londonskom sajmu dizajna, a vi možete da obratite pažnju na slične, ručno rađene predmete kojih je domaće tržište puno! Mnogo savremenih umetnika izrađuje upotrebne predmete od gline, drveta, stakla i drugih prirodnih materijala, potrebno je samo da se zainteresujete i malo istražite – iznenadićete se koliko lepote, šarma i umetnosti ima u vašem najbližem okruženju!

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

Comments